При реализация на оперативни служби на МВР-Варна на 14 май

...
При реализация на оперативни служби на МВР-Варна на 14 май
Коментари Харесай

Хванаха наркотрафиканти след сделка за 7 кг марихуана

При реализация на оперативни служби на МВР-Варна на 14 май са задържани двама трафиканти на повече от 7 кг марихуана оповестиха от Окръжна прокуратура-Варна, които директно са управлявали интервенцията.

Продавачът, М.М., на 34 години от Варна популяризирал на Т.С., на 41 години от София 6925 грама марихуана, в няколко едрови разфасовки. При осъществено по-късно в дома му претършуване, е открита и конфискувана още 482 грама марихуана, както и доста количество пари.

Купувачът е задържан в миг на превозване на дрогата от близо 7 кг, която превозвал в личния си автомобил.

Двамата арестувани към този момент са привлечени като обвинени за закононарушения по член 354а ал.2 от Наказателен кодекс - М.М. за разпространяване и за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции в огромни размери, а Т.С. за държане за разпространяване на високорискови наркотични субстанции в огромни размери и при изискванията на рисков рецидив.

Ако бъдат приети за отговорни по това обвиняване, ги грози наказване отнемане от независимост, като за продавача то е от 3 до 12 година, а за купувача - от 5 до 15 години. Законодателят е планувал и тежки санкции кумулативно към наказването отнемане от независимост.

Двамата наркотрафиканти са арестувани за период до 72 часа от наблюдаващия прокурор за представянето им пред съда в произвеждане по взимане на мярка за неотклонение задържане под стража.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР