При проведена специализирана полицейска операция за установяване и задържане на

...
При проведена специализирана полицейска операция за установяване и задържане на
Коментари Харесай

Полицаи и горски заловиха незаконни дървосекачи във Варненско


При извършена профилирана полицейска интервенция за определяне и задържане на лица, придобиващи нелегално дървесина, направили закононарушения, оповестени за ОДИ, неправоспособни водачи на МПС на територията на село Синдел, от чиновници на ОДМВР – Варна с техни сътрудници от РДГ- Варна, бяха формирани две досъдебни производства.

Служителите на реда ревизираха 148 индивида и 102 броя МПС, и откриха 31 престъпно проявени мъже.  При инспекцията, униформените сформираха 9 акта и 12 фиша по ЗДвП и 1 акт по Закона за българските персонални документи.

Инспекцията продължи взаимно с представители на Държавно горско стопанство – Варна и бяха формирани 5 протокола за установени нарушавания и издадени 9 акта за превозване на дърва без превозен документ и изчезнала маркировка по дървесината.

По време на интервенцията, лидер на каруца, който е забелязал чиновниците на реда, е направил опит да се укрие в гората с транспортното си средство, само че служителите на реда бързо спрели 22-годишния локален гражданин и го задържали за инспекция. Чрез нея се открило, че транспортира нелегално дървен материал - метровки. По случая е стартирано досъдебно произвеждане по чл.235, ал.2 от Наказателен кодекс, а каруцата е конфискувана от чиновниците на горското стопанство.

43-годишен негов съгражданин е бил засечен от полицейските екипи да ръководи бракувано МПС, на което са сложени регистрационни табели на различен автомобил. По този случай е формирано досъдебно произвеждане по чл.345, ал.1 от Наказателен кодекс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР