При продажбата на жилище най-важното е правилно да бъде определена

...
При продажбата на жилище най-важното е правилно да бъде определена
Коментари Харесай

Как правилно се определя цената на жилище

При продажбата на жилище най-важното е вярно да бъде избрана цената. Много от притежателите на парцели от вторичния пазар дефинират стойност, която е 20%, даже 30% над пазарната. След това са мощно учудени, че към техния парцел никой не демонстрира интерес.

Важно е да се знае, че има съществени фактори, които въздействат на цената. Преди всичко това е съществуването на нови връзки и възрастта на парцела. Добре е жилището да е издигнато преди 5-7 години. Други фактори, които покачват цената, е съществуването на асансьор в постройката, пазач, видеонаблюдение и положението на средата към постройката – чист и спретнат двор, съществуване на под земята и наземен паркинг. Купувачите постоянно харесват апартамент с положително систематизиране на пространствата, добре шумоизолирани стаи, огромна кухня, обособена тоалетна и огромен балкон.

Налице са и фактори, които обезценяват жилището. Един от тях е, в случай че парцелът е на възраст над 20 години и остаряла връзка. Автоматично се понижава цената, в случай че входът и положението към постройката е неприятно, отсъствието на асансьор, разрушени пътища, неявяване на двор, както и съществуването на влага и мраз в жилището.

Много от евентуалните купувачи обръщат внимание на какво разстояние от постройката се намира кофата за отпадък, паркомястото, какъв брой шумна е улицата, та даже и на това дали се чува затварянето на входната врата на постройката или съседите и по-високата затъмненост на пространствата вследствие на дървета пред тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР