При предишния представител българските свещенослужители бяха изолирани, недопускани до храма.

...
При предишния представител българските свещенослужители бяха изолирани, недопускани до храма.
Коментари Харесай

При предишния предстоятел на руското подворие българските свещенослужители бяха изолирани, недопускани до храма

" При предходния представител българските свещенослужители бяха изолирани, недопускани до храма. На тях им беше несъмнено да служат в един дребен параклис в Княжево - " Св. Пантелеймон ". Така че мисля, че има знаци и от двете страни, че има блян към усмиряване и нормализиране на връзките ", съобщи пред Българска национална телевизия доцент доктор Костадин Нушев – богослов, учител в Богославския факултет на Софийския университет..

" Въпросът за собствеността следва да се реши след разпоредената инспекция от страна на прокуратурата и Министерството на районното развиване и благоустройство ", сподели още преподавателят във връзка абсурда със собствеността на по този начин наречената Руска черква.

Столичният храм " Св. Николай Мирликийски " беше затворен на 21 септември, откакто предстоятелят му - архимандрит Васиан Змеев и още двама чиновници на храма бяха експулсирани от България по съмнения в шпионаж. Имаше и серия от митинги, с цел да бъдат отворени още веднъж вратите на църквата и на криптата с мощите на Свети Серафим Софийски.

" Затварянето на храма от всемирски лица беше канонична особеност и нещо непочтено, на което да се надяваме да се постави край ", съобщи доцент Нушев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР