При практически военизираната йерархия в държавното обвинение прокурорската колегия на

...
При практически военизираната йерархия в държавното обвинение прокурорската колегия на
Коментари Харесай

Защо е изнервено прокурорското ръководство

При на практика военизираната подчиненост в държавното обвиняване прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет извърши прищявката на Гешев и Цацаров да излезе с декларация против изявления, които не е в положение да опровергае.

© АНЕЛИЯ НИКОЛОВА След като предходната седмица валяха мнения в поддръжка на единствената кандидатура на зам. основния прокурор Иван Гешев за нов основен прокурор, тази седмица заваляха прокурорски мнения против две медии - вестниците " Капитал " и " Сега ". В забавна вътрешна динамичност управлението на прокуратурата в лицето на самия Гешев, който съобщи, че приказва и от името на основния прокурор Цацаров, Асоциацията на прокурорите и прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет разпространиха позиции, в които упрекват двете издания в погрешни и манипулативни изказвания и отрицателни изявления по отношение на процедурата за избор на нов основен прокурор ( " Капитал " ) и избора на новия началник на спецпрокуратурата Димитър Франтишек Петров ( " Сега " ).
В наситените с квалификации и прикрити закани мнения не са посочени възможните погрешни и манипулативни изказвания, не е опроверган и нито един от изнесените в изявленията обстоятелства. Не би и могло, доколкото източниците са публични.
С невижданата си и несъразмерна акция против две издания - на фона на огромния медиен комфорт, с който се употребява - прокурорската върхушка показва крайната си изнервеност. До степен, че би трябвало да й се напомня обезпечената от конституцията независимост на словото и мисълта. Защото това, което управлението на прокуратурата на процедура желае, е тотално обезсмисляне на ролята на медиите като коректив на властта и свеждането им до нейни клакьори.
Всъщност в една правова страна медиите и прокуратурата са съдружници по призванието си да търсят истината и да бранят страната и данъкоплатците от похищенията на мощните на деня. Обективните резултати от работата на българската обаче еднопосочно демонстрират противоположното и даже превръщането й в бухалка не може да промени тази истина. Това, наподобява, изнервя най-вече окупиралите върховете й.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР