При посещението си в Плевен като патрон на честването на

...
При посещението си в Плевен като патрон на честването на
Коментари Харесай

Илияна Йотова в Плевен: Правителството започна работа така, както му беше предписано в онзи запис

При визитата си в Плевен като патрон на честването на 90 година от рождението на учен Светлин Русев, вицепремиерът на Р България Илияна Йотова разяснява импортираното предложениена Пленума на Висшия правосъден съвет за предварителното освобождение от служба на основния прокурор, което беше заведено през днешния ден в деловодството на Администрацията на президента.

По тематиката за поисканото от Висш съдебен съвет освобождение на Иван Гешев от поста основен прокурор, вицепрезидентът Илияна Йотова сподели:

„ Темата се разяснява от няколко месеца към този момент и считам, че това е един доста сериозен цинизъм от страна на политическата класа, тъй като в последните дни, вместо вниманието да е ориентирано към бедствието в страната, ние се занимаваме с конспирация, която когато стартира преди няколко седмици, към този момент беше остаряла.

Днес ние получихме основанията на Висшия правосъден съвет за предварителното освобождение на основния прокурор. Така, както до в този момент, президентът ще се запознае с техните причини и ще съблюдава всяка писмен знак на Закона и текстовете на Конституцията, и щевземе своето решение.

Няма по какъв начин обаче да не напомня, че когато той за пръв път трябваше да откажеда подпише указа за назначението на господин Гешев, беше самичък. Тогава тези, които през днешния ден приказват на най-голям глас, избраха да замълчат, което е е един риторичен въпрос към тях. Смятам, че в идващите дни ще бъдем очевидци и на още забавни сюжети ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР