При падането вчера на военен самолет Су-30 върху къща в

...
При падането вчера на военен самолет Су-30 върху къща в
Коментари Харесай

Какви са последиците от самолетната катастрофа в Иркутск?

При рухването през вчерашния ден на боен аероплан Су-30 върху къща в съветския сибирски град Иркутск са развалени и няколко прилежащи постройки. Размерът на вредите се прецизира. Това заяви през днешния ден пред публицисти заместник-кметът на града Андрей Южаков, съобщи ТАСС.

Жители на прилежащи здания описаха за организацията, че проверяващите случая не пускат някои от тях в личните им имоти; наложило им се да прекарат нощта другаде . По случая е формирано наказателно дело. На мястото работят специалисти от следствените органи, а чиновници от полицията разпитват живеещите в покрайнината. 

Заради замърсяването на региона на злополуката с горивно-смазочни материали експерти от службата Роспотребнадзор ще вземат проби от въздуха. На градската администрация е предоставено да се готви за възобновяване на местността, заяви през днешния ден в Телеграм губернаторът на Иркутска област Игор Кобзев.

След експертизите ще бъде решено дали двете фамилии, живели в разрушената къща - общо пет души, ще получат нови жилища или потърпевшата постройка ще бъде ремонтирана. Всяко семейство ще получи 100 000 рубли като обезщетение. Властите ще подкрепят и фамилиите на двамата починали водачи, добави губернаторът.

Инцидентът стана по време на изпитателен полет на Су-30 . Няма жертви измежду популацията. Избухна пожар, който обхвана към 200 кв. м., само че бързо бе овладян.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР