При осмия триумф на Роджър Федерер на Уимбълдън през 2017

...
При осмия триумф на Роджър Федерер на Уимбълдън през 2017
Коментари Харесай

Виландер: Несъмнено Джокович е най-добрият на трева, ще счупи рекорда на Федерер

При осмия успех на Роджър Федерер на Уимбълдън през 2017 година изглеждаше по този начин, като че ли върхът му за максимален брой трофеи от най-престижната тенис конкуренция евентуално няма да бъде усъвършенстван. В идващите години обаче Новак Джокович стопи част от изоставането си по този индикатор, спечелвайки идващите три издания на шампионата, и към този момент е единствено на две крачки от това да изравни достижението на именития швейцарец.

През тази година балканецът преследва своята четвърта поредна купа и общо седма такава от Откритото състезание на Англия, като и през този сезон той е главният любимец за трофея. Според някогашния шведски тенисист Матс Виландер няма по-добър състезател на трева от Джокович и той разполага с всички шансове освен да завоюва купата през 2022-ра, само че и да усъвършенства върха на Федерер.

" Вярвам, че има отлични шансове. Без подозрение той е най-хубавият тенисист на трева и го потвърждава през последните години. Става все по-добър с всеки идващ път, когато го следя на корта. Вече е наясно какво тъкмо носи триумф на тази настилка, по какъв начин би трябвало да се движи, по какъв начин да приплъзва. Имаме всички предпоставки да считаме, че той ще завоюва осем трофея на Уимбълдън и ще приключи кариерата си с най-вече " мейджър " трофеи. Разбира се, не би трябвало да забравяме и Рафаел Надал, който не стопира да ни изненадва ", разяснява Виландер за Eurosport.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР