При общо 738 души, длъжни да подадат декларация за имущественото

...
При общо 738 души, длъжни да подадат декларация за имущественото
Коментари Харесай

Много хора на публични постове са с грешни имуществени декларации, някои и не коригират

При общо 738 души, длъжни да подадат декларация за имущественото си положение пред Антикорупционната комисия (КПКОНПИ), защото заемат обществена държавна служба, е намерено противоречие. Някои от несъответствията наподобяват много съществени, а не всички, подали погрешни заявления, са ги коригирали - единствено 637 са го сторили. А 35 от подалите коригиращи заявления са декларирали пред КПКОНПИ, че не желаят да бъде оповестена информация за индивида, с който живеят на фамилни начала, както и за който е открито несъответствието.
Например ръководителят на Българската организация по храните (БАБХ) Дамян Илиев не е оповестил в декларацията си за 2017 година покупката на една втора част от аграрен парцел от 3129 кв. метра с 6 здания с обща повърхност 251 кв. метра. Дамян Илиев не коригирал документа даже и откакто от комисията му дали период да внесе ремонти, написа в. " 24 часа ". 
Освен него още 23-ма души, при които е открито противоречие, не са нанесли корекции в годишните си заявления. Сред тях е и генералният консул в Санкт Петербург Светлозар Панов . Той оповестил, че брачната половинка му е получила от наем 5100 лева вместо 10 200 лева
Поправки е правил и някогашният зам.-министър на енергетиката Красимир Първанов, който подаде оставка поради " Апартаментгейт ". В декларациите си - първа и коригираща, е оповестил 18 недвижими парцела и 7 ниви. От втория документ обаче не излиза наяве къде са корекциите му.
Председателят на бюджетната комисия в Народното събрание и народен представител от ГЕРБ Менда Стоянова да вземем за пример не отбелязала в първата си декларация, че през 2017 година брачният партньор ѝ е придобил 100% от компания.
По-сериозни корекции е нанесъл евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючюк . В първата си декларация той е съобщил, че брачната половинка му Юзлем има на влог 54 000 лева В коригиращата е отбелязал, че той има на влог в Брюксел от 249 886 евро - от заплата, а брачната половинка на влог у нас - 120 297 лева
Депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов също е правил ремонти в декларацията. В първия документ, подаден на 8 юни предходната година, е показал, че има налични 125 000 лева В поправената декларация е отбелязал, че наличните му пари са по-малко -  48 хиляди лева, само че има и два влога - надлежно с 55 375 и 22 275 лева
Народният представител от Българска социалистическа партия Филип Попов първо не е оповестил кола за 10 000 лева Корекции е нанесъл и зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов . Първоначално той не е споделил за два депозита на жена си Иванка Балабанова в размер на към 15 000 лева Втора декларация с ремонти е подала и зам.-социалният министър Султанка Петрова .
Здравният бранш
Председателят на БЧК Христо Григоров също в листата, написа в. " Монитор ". Той е не запомнил да впише в първата си декларация парцел с право на градеж в местността Дългата поляна край Самоков, на обща повърхност 376 кв. метра, е с цена е 7356 лв.. Впоследствие той е добавил изчезналата информация.
Членът на Националния съвет на БЧК и зам.-председател на организацията Стойчо Петров Стойчев е пропуснал да заявява 1/2 от 7 парцела. Става въпрос за два жилището в Ямбол на обща стойност 635 287 лева и две половинки от селски къщи.
Управителят на " Специализирана болница за дълготрайно лекуване и рехабилитация - Кремиковци " ЕООД Цветанка Христова Зафирова е пропуснала да заявява в началото вила с вилно място в село Негушево, община Горна Малина, от 620 кв. метра, къща с двор в София от 206 кв. м, друга къща с двор в столицата, която е съпритежание с Димитър Георгиев Зафиров и е на 230 кв. м, като цената ѝ е 89 616 лв.. Тя е притежател също по този начин и на 1/4 част от къща с двор в София от 69 кв. метра и на 1/12 на къща с двор в град Септември на повърхност от 800 кв. м. Зафирова е пропуснала и три леки автомобила. Става въпрос за личния ѝ " Шевролет Каптива ", с цена 7500 лева и двете коли на брачна половинка ѝ – " Опел Вектра " за 3500 лева и " Лендроувър Дискавъри " за 1500 лева Освен това тя е пропуснала да заявява и дялово присъединяване на брачна половинка си в " Хелиос жанр " ООД в София за 1700 лева, както и в " Билдинг хаус инженеринг " ООД във Велинград за 1250 лева
Директорът на Многопрофилната болница " Св. Петка " Цветан Иванов Василев е пропуснал да заявява амбулаторията за първична здравна помощ на жена си доктор Валентина Георгиева Колева.
Александър Георгиев Маджуров , шеф на Многопрофилната болница " Д-р Маджуров " ЕООД – Бургас, е пропуснал да заявява притежавани дялове в " Дея фууд " в Бургас.
Управителят на болничното заведение за рехабилитация към ВМА в Хисаря Александър Тонев Александров не е заявил равнища с повърхност от 5,949 дка в село Старо Железаре, община Хисаря, и активност като Едноличен търговец " Д-р Александър Александров – лечебница за самостоятелна процедура за първична здравна помощ “ в Хисаря, както и данни за брачната половинка си - притежавани дялове в " Шърли 79 " ЕООД в Хисаря и лизингово обвързване за придобиване на лек автомобил " Инфинити Кю 30 ".
Управителят на МБАЛ " Царица Йоанна " ЕООД – Сливен, не е упоменал изтеглен ипотечен заем от 75 800 евро. Ректорът на Университета за национално и международно стопанство Стати Статев е пропуснал да заявява присъединяване си в три сдружения. Това са Сдружение на Съвета на ректорите на висшите учебни заведения в Република България, на което е заместник-председател и член на управителния съвет. Статев е член на управителния съвет и в съдружие " Регионален център за подготвеност за цифрови решения в изобретателните и рекреативните промишлености " в Бургас. Третото съдружие, в което членува, само че ректорът на УНСС е не запомнил да уточни, е участието си в централното управление на съдружие " Съюз на тракийските сдружения в България ". Христина Георгиева Янчева , която е ректор на Аграрния университет – Пловдив, не е отбелязала в своята декларация, че е член на управителния съвет на Сдружение с нестопанска цел " Сдружение Национален аграрно-технологичен парк Тракия ".
Дали съответните хора ще се сблъскат с данъчна проверка или КПКОНПИ ще се захване с инспекция, зависи от това каква е откритата разлика в заявеното. При разминаване от над 5000 лева документите се пращат на данъчните, а при разминаване от над 20 000 лева КПКОНПИ се захваща с тях.
Междувременно,по предписание на прокуратурата в Сапарева баня се ревизират 19 къщи за посетители, издигнати с евросредства.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР