При обсъждането на отговора на иранския въздушен удар от миналия

...
При обсъждането на отговора на иранския въздушен удар от миналия
Коментари Харесай

Иран: Бенямин Нетаняху се опитва да вкара Запада в капана на тотална война в Близкия изток

При разискването на отговора на иранския въздушен удар от предишния уикенд израелският боен кабинет избира сред разновидности, които биха могли да възпрат бъдещи офанзиви или да деескалират военните дейности, само че всички те имат дефекти, написа вестник " Ню Йорк таймс ".

" Израелските водачи обсъждаха през вчерашния ден по какъв начин най-добре да отговорят на невиждания въздушен удар на Иран през уикенда, като съгласно публични лица преценят набор от разновидности за реализиране на разнообразни стратегически резултати: въздържане на сходна офанзива в бъдеще, усмиряване на американските им съдружници и отбягване на тотална война ", продължи медията.

" Нападението на Ислямската република против Еврейската страна – масирана офанзива, включваща стотици балистични ракети и заредени с експлозиви дронове - промени негласните правила в дългогодишната необявена война сред противниците. В този спор се избягваше нанасянето на огромни въздушни удари от територията на едната страна непосредствено против другата ", уточни още " Ню Йорк таймс ".

" Предвид тази смяна в прецедента, калкулацията, по която Израел взема решение идващия си ход, също се е трансформирала, споделиха израелските чиновници, които пожелаха анонимност, с цел да разискват Иран, добави " Ню Йорк таймс ".

" Не можем да не предприемем нищо след сходна експанзия ", съобщи през вчерашния ден контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелските военни. Той добави, че Техеран няма да се измъкне " без последици от тази експанзия ". Докато израелският боен кабинет се събираше, с цел да обмисли боен отговор, други страни оказваха дипломатически напън върху двете близкоизточни страни с вярата да понижат ескалацията на спора ", добави вестникът от Съединени американски щати.

" Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и се пробва да вкара Запада в клопката на тотална война в Близкия изток, която би имала неизмерими последствия за района и света, съобщи иранският шарже д'афер (изпълняващ длъжността посланик) във Англия в първото си изявление, откакто Техеран предприе невиждана ракетна офанзива и офанзива против Израел през уикенда ", заяви английският в. " Гардиън ".

" Сейед Мехди Хосейни Матин също по този начин предизвести, че в случай че Израел направи " още една неточност ", като стартира офанзива против Иран, ще има отговор от страна на Ислямската република, който ще бъде по-силен, по-остър и ще бъде прибавен без предизвестие като това, отправено преди офанзивата през уикенда ", добави медията.

" Изстрелването на над 300 дрона и ракети - съвсем всички от които бяха прехванати от Израел и неговите съдружници или не доближиха задачите си - пристигна в отговор на въздушния удар от 1 април по иранската дипломатическа задача в Дамаск, при който починаха няколко офицери от Корпуса на стражите на Ислямската гражданска война (КСИР) ", напомни изданието.

" Началникът на Генералния щаб на израелската войска генерал-лейтенант Херци Халеви, съобщи, че страната му ще отговори, само че към момента не е ясно под каква форма ще стане това ", уточни " Гардиън ".

" Отговорът на идната неточност на ционистите няма да отнеме 12 дни. Решението за него ще бъде взето незабавно откакто забележим какво е направил враждебният режим. Той ще бъде неотложен и без предизвестие. Той ще бъде по-силен и по-свиреп ", съобщи Матин, представен от медията.

" Дипломатът изключи опцията Иран да нападна цивилен обекти или да сътвори нуклеарно оръжие, макар че съгласно него Иран знае, че Израел е необявена нуклеарна страна ", добави " Гардиън ".

Междувременно както Съединени американски щати, по този начин и Европейски Съюз алармираха за нови наказания против Иран поради нападението му против Израел, а западните водачи също по този начин приканиха Израел да се въздържа от ескалация.

Британският министър председател Риши Сунак  Риши Сунак Риши Сунак – английски икономист и политик. Риши Сунак е роден на 12 май 1980 година в Саутхемпшир, съобщи, че това е " миг, в който би трябвало да надделеят спокойните глави " в диалог с израелския си сътрудник Бенямин Нетаняху  Бенямин Нетаняху Бенямин Нетаняху е роден на 21 октомври 1949 година в Тел Авив, Израел. Той е израелски политик и през вчерашния ден. В подтекста на реакцията на Вашингтон на протичащото се Матин показва, че доверието към Запада в Близкия изток понижава, което в последна сметка ще докара до евакуиране на Съединени американски щати от района и реализиране на мир единствено от районните сили. " Това е добра опция за западните страни да покажат, че са рационални и няма да се оставят да бъдат впримчени в клопката на Нетаняху и неговата цел, която е да бъде на власт толкоз дълго, колкото може ", уточни иранският посланик.

" Иран обмисли дейностите си доста деликатно и разбра, че има капан, само че не за Иран, а за западните страни и съдружници, в който те са въвлечени от ционистката страна в тотална война в Близкия изток и целият свят скоро може да не е в положение да управлява следствията ", сподели още Матин.

Матин означи, че преди нападението против Израел Иран е призовал западни представители, в това число английския външен министър, да поддържат изказване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждащо Израел за нападението против иранското консулство в Дамаск. " Иран също по този начин е призовал Запада да поддържа неотложно преустановяване на огъня в Газа ", сподели той.

Матин съобщи, че предходната седмица Камерън е отказал настояването на Иран, макар че тази седмица той призна, че Англия би реагирала доста уверено, в случай че враждебна мощ изравни със земята английско консулство. " Както Камерън загатна, с съображение всяка страна има право да се отбрани против сходен тип жестоко нарушаване на дипломатическото и интернационалното право ", добави той.

В коментар за протичащото се в Близкия изток " Вашингтон таймс " написа: " Президентът Джо Байдън  Джо Байдън Джо Байдън (Джоузеф Робинът Байдън) е американски политик. Джо Байдън е роден на 20 ноември 1942 година в и неговата администрация знаеха от няколко дни, че Иран приготвя огромен боен удар по Израел, само че не съумяха да го спрат ".

" Това бе вторият огромен неуспех на дипломатическата политика на администрацията през последните две години. И в двата случая Белият дом не съумя да предотврати сериозен районен спор макар предварителното предизвестие за идно нахлуване ", добави вестникът.

" През 2022 година разследващите служби на Съединени американски щати предоставиха детайлности за съветските военни проекти за навлизане в Украйна. Въпреки това администрацията не можа да предотврати нашествието, което сложи началото на най-големия европейски спор след Втората международна война ", уточни още изданието.

Авторът направи следния извод: " Тези пропуски могат да имат обилни последствия. Нарастват опасенията, че китайските водачи ще преценяват, че американската мощност е намаляла до степен, в която пекинските военни могат да работят безнаказано и да стартират огромен районен спор. "

" Вашингтон пост " вижда нещата по този начин: " Във Вашингтон все по-често се случва другите спорове по света да се преглеждат като част от нещо по-голямо. Това надали е неоснователно. Тази седмица, съгласно американски публични лица Иран е подсилил отбраната си против евентуален ответен удар от страна на Израел със закупуването на съветски оръжия, част от стратегически съюз, основан с нахлуването на Кремъл в Украйна през 2022 година и необятното потребление там на създадени в Ислямската република безпилотни самолети ".

Вестникът отбелязва, че " най-значимият сътрудник в това доближаване е Китай, който обезпечи на Русия избавителна комерсиална линия в изискванията на западни наказания. Миналата седмица американски чиновници обявиха пред Асошиейтед прес, че огромна част от тази поддръжка надвишава рамките на елементарния бизнес, защото Пекин усилва износа на технологии, които Русия може да употребява за произвеждане на ракети, танкове и самолети - компенсирайки както загубите на бойното поле, по този начин и контрола върху износа от страна на Съединени американски щати и техните съдружници ".

Изводът е, че " Иран, Русия, Северна Корея и Китай са част от доста по-широка група страни и придвижвания - измежду тях са и относително дребни, само че авторитетни групировки като " Хамас " и хусите - които наподобява се опълчват на Запада ".

Посланикът на Израел в Германия Рон Просор разгласи, че ще има ответен удар против ирански военни уреди, осведоми " Франкфуртер алгемайне ". Вестникът означи, че през вчерашния ден израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че всеки зложелател, който се бие с Израел, самичък става цел. " Иранците няма да могат да основат нов статут на въздържане против страната Израел “, сподели Галант.

Ако Иран и Израел продължат да се нападат и контраатакуват, " това ще докара до същинска ескалация “, цитира " Франкфуртер алгемайне " казаното пред " Уолстрийт джърнъл " от Офер Фридман, някогашен израелски офицер и боен специалист в Кралския лицей в Лондон.

" Такава серпантина на ескалация се изплъзва доста бързо и доста елементарно от надзор, тъй като и ескалацията, и деескалацията са рискови и за двете страни “, сподели откривателят на споровете и митингите Тарек Сидик от университета в Марбург пред ДПА. " Не знаете по какъв начин тъкмо ще реагира другата страна и в кой миг войната ще стане неизбежна. Бих оценил риска като доста висок ”, сподели той, означи Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР