При обмисляне закупуването на употребяван автомобил, едно от най-важните неща,

...
При обмисляне закупуването на употребяван автомобил, едно от най-важните неща,
Коментари Харесай

Най-повредените употребявани коли на пазара в Европа и у нас

При обсъждане закупуването на използван автомобил, едно от най-важните неща, които би трябвало да бъдат открити е дали екземплярът е претърпял злополука. Веднъж развалена, устойчивостта на каросерията отслабва, а това от своя страна прави едни възможни бъдещи произшествия още по-опасни, както за возилото, по този начин и за пасажерите.

Голяма необичайност е водачите да влагат в подобаващи качествени елементи и корекция след претърпяването на злополука. Често ремонтите биват евтини, калпави и с единствената цел колата да бъде продадена.

Шансът да закупите автомобил, който е претърпял случай варира по отношение на марката и модела. И до момента в който доста водачи търсят съвременни и надеждни транспортни средства, по-младите и неопитни запалянковци постоянно се концентрират върху мощността, спортния темперамент и цялостното лъчение, вместо дейните и пасивни системи за сигурност.

Методология на изследването
Проучването се базира на отчети за автомобилни истории, генерирани от клиенти, употребяващи платформата на carVertical. Тя дава данни за историята на коли посредством потреблението на VIN регистрационен номер, който разкрива информация по отношение на всяка акцидент, претърпяна от транспортното средство, елементи, които са били развалени, какъв брой са коствали ремонтните действия, и още доста други.

Периодът на изследването е от юни 2020 до юни 2021, като за това време са оценени са близо 1 милион отчета за автомобилни истории. Нашата страна също взе участие в изследването, а останалите участващи страни са: Полша, Румъния, Унгария, Чешка република, Хърватска, Сърбия, Словакия, Словения, Русия, Беларус, Франция, Литва, Украйна, Латвия, Италия, Германия.
ТОП 5 на най-повредените коли
Таблицата по-долу демонстрира петте марки коли в Европа, които е най-вероятно да бъдат развалени, по отношение на отчетите на carVertical. Това са моделите с най-чести повреди; всички коли имат разнообразни характерности и биват известни измежду разнообразни видове водачи.
 Най-повредените използвани коли на пазара в Европа и у нас

Както демонстрира изследването, челното място е отредено за Lexus. Представителите на марката са надеждни, само че мощни и по този начин честото надценяване на шофьорските качества на някои водачи може да докара до злополука. Същото важи и за моделите на Jaguar и BMW. Например, серия 3 на BMW, както и Jaguar XF са относително евтини в своя клас, само че биват прекомерно пъргави за някои.

Второто място е за Subaru, а това демонстрира, че даже системите със задвижване на всички колела не постоянно могат да предпазят от подвеждащи обстановки. Собствениците на Subaru нормално се придвижват отвън града. Техните комплицирани системи за задвижване на всички колела (AWD) могат да се оправят с съвсем всяко предизвикателство, само че щом горските или провинциални пътища ненадейно се покрият с тиня или лед, задоволително бързото прекъсване става извънредно мъчно, даже при безвредни скорости.

И на трето място застава Dacia – една от най-евтините марки коли в международен мащаб. Брандът създава евтини коли за тези, които наблюдават бюджета си. Именно заради своята досегаемост, представителите на Dacia постоянно биват употребявани като товарни коне, а по този начин при неналичието на поддръжка могат да се случат произшествия на пътя.
ТОП 5 на най-слабо развалените коли
Таблицата по-долу демонстрира петте автомобилни марки в Европа, които е минимум евентуално да бъдат развалени, по отношение на отчетите на carVertical. Поразително е, че даже тук процентите са релативно високи; няма марки с по-ниски проценти, тъй като даже в случаите на единствено един извършител в пътен случай, постоянно участниците и потърпевшите са повече на брой.
 Най-повредените използвани коли на пазара в Европа и у нас

Тези резултати разкриват по какъв начин привлекателността на даден бранд, както и автомобилните характерности могат да повлияят на шанса да станем участници в злополука. Например, Fiat създава само компактни транспортни средства. Peugeot и Citroen пък оферират главно налични коли с мотори с мощ от порядъка на 100 – 150 конски сили. Тези свойства рядко задоволяват потребностите на тези, които обичат бързото ускоряване и карат над лимитите за скорост.
10-те страни с най-голям % развалени коли
По време на изследването, carVertical проучва отчетите за автомобилни истории от разнообразни европейски страни. Резултатите в таблицата по-долу демонстрират в кои страни процентът на развалени екземпляри е най-голям. За благополучие България не е в първата десетка, само че това напълно не е несъмнено.
 Най-повредените използвани коли на пазара в Европа и у нас

Тези данни евентуално са вследствие на разнообразни привички на шофиране и стопански равнища в другите страни. Живеещите в страни с по-висок БВП (БВП) могат да си разрешат приблизително по-нови коли. И когато приказваме за елементи от Европа, където заплащането е по-ниско, тогава е по-вероятно по-евтини и от време на време развалени екземпляри да бъдат импортирани от чужбина.

Навиците и потребностите на водачите също оказват въздействие на тези данни. Въпреки това, не са налични задоволително предишни изследвания по тематиката. Това е по този начин, тъй като някои пазари не разполагат с онлайн данни, което значи, че застрахователните компании нямат задоволително цифрова информация по отношение на автомобилните повреди и пътническите характерности.
Заключение
В днешни дни, автомобилните произшествия са възходящ проблем. Писането на известия, позвъняванията, консумирането на храна и питиета – дейностите на водачите се усилват, а това от своя страна рано или късно води до произшествия на пътя. Освен това, моторите стават все по-мощни, като в същото време човешката опция за извършване на голям брой дейности по едно и също време е към своя предел.

Правилната корекция на едно транспортно средство след злополука е постоянно скъпо и не всеки може да си го разреши. Първоначалната издръжливост на каросерията би трябвало да бъде възобновена, въздушните възглавници следва да се заменят с нови и така нататък Много притежатели намират по-евтини, не толкоз безвредни други възможности. Ето за какво броят на рискови използвани коли, движещи се по пътищата през днешния ден нараства.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР