При нови избори – отново същите 6 партии ще влязат

...
При нови избори – отново същите 6 партии ще влязат
Коментари Харесай

Тренд: При нови избори ГЕРБ повежда с минимална преднина

При нови избори – още веднъж същите 6 партии ще влязат в Народното събрание. ГЕРБ-СДС още веднъж ще е първа политическа мощ с минимална преднина пред „ ИТН ". Това сочи изследване на „ Тренд " по поръчка на вестник " 24 часа ", отдадено на настройките на българите по отношение на главните институции и обединения.



Крехка отдалеченост сред ГЕРБ-СДС и „ ИТН " от 0.8% , само че този месец в интерес на партията на Борисов. В борба за третото място остават Българска социалистическа партия и Демократична България надлежно с 14.5% и 14.1%. Твърда четвърта позиция на Движение за права и свободи с малко над 10% и 4.4% за групировката „ Изправи се БГ! Ние идваме! ". Под бариерата остават Възраждане с 2.9%, Вътрешна македонска революционна организация с 1.9% и Българско лято с 1.1%.

В месеците на своята работа служебното държавно управление последователно повишава поддръжката за своята работа , като през юли 40% заявяват, че имат позитивна оценка към неговата работа, а 42% негативна.

В последните няколко месеца не се регистрира основна наклонност в позитивната оценка за работата на президента , само че понижават негативните оценки, като през юли 50% имат положителна оценка, до момента в който 32% отрицателна.

Над половината от пълнолетните български жители (51%) заявяват, че изборите са били почтени и единствено 15% са на противоположното мнение. Очевидно машинното гласоподаване покачва доверието към изборния развой, а и преобладаващото мнение е, че гласуването посредством машина би трябвало да остане (57%) . Само 12% са на мнение, че би трябвало да се върне гласуването на хартиена бюлетина.

Само 8% са имали усложнения да гласоподават с машина , като измежду тях доминират най-възрастните. Сред възрастовата група 70+, малко над една четвърт споделят за усложнения.

Проучването е осъществено в интервала сред 23 и 30 юли 2021 година посредством изявленията " лице в лице " измежду 1006 души на възраст 18+.

Вижте цялото изследване
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР