При нас имам стагнацията, хората са изплашени, инфлацията е висока.

...
При нас имам стагнацията, хората са изплашени, инфлацията е висока.
Коментари Харесай

Ричард Алибегов: Хората са изплашени, инфлацията е висока!

При нас имам стагнацията, хората са изплашени, инфлацията е висока. Това сподели за утринния блок " Добро утро, България " на Радио " Фокус " ръководителят на БАЗ Ричард Алибегов.

" Виждате, политиците от самото начало сигнализират: " Идва тежка зима, тежка зима “, за жалост решения не сме чули. И това също се отразява на потреблението. Така че спадът е реалност, спадът от туристи е безспорен факт в столицата. Ние през 2019 година примерно да ви кажа по този начин като статистика, от 5 заети маси в заведението, 3 или 4 бяха чужденци на бул. " Витоша “, в този момент в случай че има една е добре.  И отново споделям, има светли интервали, примерно август имаше малко повече туристи, само че нищо общо с 2019 година. Но както виждате, и полетите към този момент са по-редки. Преди " Райън Еър “ примерно имаше 4 към нас дневно от Италия до София, 2 за идване и 2 за потегляне отсам, в този момент е на 3 дни един полет. Така че допускам, че рецесията, която я афишират в цяла Европа, ще се отрази и на пътуванията. Но още повече тогава ние би трябвало да стоим зад нашата столица, зад нашите градове – Велико Търново, Велинград, знаете, това са целогодишни курортни градове. Трябва да се популяризираме и би трябвало да демонстрираме на света, че сме тук, и че има защо да дойдат в България ", сподели Алибегов.

Според ръководителя на БАЗ страната ни е облагодетелствана, тъй като имаме целогодишен туризъм.

" Ние имаме спа туризъм, имаме балнео туризъм, имаме планински туризъм, летен туризъм, зимен туризъм. Ние сме една от дребното страни, която можем да предложим безусловно всичко, и то на доста добра цена по отношение на Европа. За тази цел си би трябвало политика, би трябвало реклама, би трябвало работещо държавно управление преди всичко. Най-важното нещо е тези партии да седнат и да се схванат в името на България. Има доста рецесии за решение, по права линия на 400 км се води война до нас знаете, това също се отразява в туризма, няма по какъв начин да не се отразява. Отразява се на безусловно всичко. Инфлацията би трябвало да бъде овладяна, цените на тока, на газа би трябвало да бъдат овладени ", посочи Ричард Алибегов. 

" Ние не можем да издържим без постоянно държавно управление. Служебният кабинет каквото и да прави, те са с лимитирани компетенции. Те могат да установяват какво е положението, имаме срещи със служебния кабинет, с Министерство на финансите – те могат да установяват какво е положението, само че те не могат да подхващат ограничения. Тяхната отговорност е извънредно лимитирана. На нас ни би трябвало постоянен кабинет, който дружно с бизнеса, синдикатите, браншовите организации да седнат и да се вземат ограничения. Примерно аз обикалях в последните 2 седмици из страната доста, и се оказа, че в провинцията, за разлика от София, преди години още са се газифицирали нашите сътрудници. Ама да де нали за газта в последната една година и половина няма лев отплата. Те заплащат безумни сметки, споделят, че няма да устоят до зимата. Не зимата - до зимата няма да устоят. Сметките за ток, които плащаме ние, са 2 пъти по-високи по отношение на 2019 година, след компенсацията от страната. Тоест, ние имаме едно повишаване на ел. сила, на работни заплати. Ръстът на заплати в нашия бранш от януари месец стана над 50%, също по този начин заради неналичието на работна ръка. Значи, ние имаме доста огромен растеж на разноските, а приходите са намалели с 40%. Нали разбирате, че тази сметка математически няма да издържи дълго време ", посочи ръководителят на БАЗ.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР