При мащабна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Берковица

...
При мащабна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Берковица
Коментари Харесай

Петима арестувани от клана Дренчовците при спецакцията срещу лихварите в Берковица

При огромна акция на Специализираната прокуратура и ГДБОП в Берковица е разрушена проведена незаконна група, която се е занимавала с лихварство. Участниците в нея живеят в ромската махала Раковица, а част от тях са поданици и на видинското село Арчар.

При спецакцията са претърсени няколко къщи и са конфискувани материални доказателства, измежду които и 2 кг злато. Арестувани са петима души. Те са членове на локалния клан „ Дренчовците ", съобщи Българска национална телевизия.

Иззети са и първокласни коли, за които ще се ревизира с какви средства са купени. Проверка ще има и за законността на къщите, благосъстоятелност на клана. Задържаните имат и дълги престъпни досиета.

"Демонстрират висок стандарт, живеят по метод, по който доста хора могат да им завидят. Луксозни коли, първокласни къщи, които най-вероятно ще се окажат нелегално издигнати. Давали са пари под рента главно. Съответно схемата е следната: даваш един лев през днешния ден, до края на месеца дължиш няколко хиляди. До края на годината стават десетки или стотици хиляди. Защото % на лихвата е дневен, не месечен, и е голям. В резултат на това се оказва, че ти в края на месеца дължиш една сума, която не можеш да платиш и се прави всичко допустимо да ти се вземе всичко, с което разполагаш ", съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

"Тези хора са били сложени под взаимозависимост, с цел да могат да си покрият задълженията. Ползвали са ги за противозаконни дейности, принуждавали са ги да правят закононарушения ", разкри Ивайло Иванов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР