При извършената през 2012 г. проверка на проекта „Цанков камък“

...
При извършената през 2012 г. проверка на проекта „Цанков камък“
Коментари Харесай

Теменужка Петкова сигнализирала Прокуратурата за "Цанков камък" още през 2012 г.

При осъществената през 2012 година инспекция на плана „ Цанков камък “ са установени нарушаване, за които тогавашният шеф на АДФИ Теменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967... към профила е изпратила отчет до Прокуратурата.

Това излиза наяве от позиция на Министерството на енергетиката във връзка със спекулации към плана "Цанков камък ".

С писмо на министъра на енергетиката Теменужка Петкова от 14-ти август 2017 година, понеделник, до шефа на Агенцията за държавна финансова ревизия бяха изискани отчетите от осъществени финансови инспекции от органите на АДФИ, свързани с възлагането и реализацията на плана за създаване на хидровъзел "Цанков камък ". Същите бяха получени в МЕ и са изпратени още веднъж на органите на прокуратурата по отношение на подадения тази седмица от депутати от 44-то Народно заседание сигнал до основния прокурор.
През 2012 година е осъществена инспекция за правомерност по отношение на съблюдаване на нормативните актове в региона на публичните поръчки по отношение на възлагането на строително-монтажни действия, строителен и авторски контрол, консултантски услуги и механически мнения на обект Хидровъзел „ Цанков камък “, както и осъществяването на подписаните контракти. Установени са 65 нарушавания на Закон за обществените поръчки, Правилника за използване на Закон за обществените поръчки и Наредбата за възлагане на дребни публични поръчки. Установено е, че са осъществени разноски на обща стойност 232 млн. лева, без да са извършени публични поръчки.
Докладът е изпратен от тогавашния шеф на АДФИ госпожа Теменужка Петкова до органите на прокуратурата и съдържа информация за осъществените инспекции, откритите нарушавания и виновните длъжностни лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР