При избора на употребяван автомобил възниква естествен въпрос - какво

...
При избора на употребяван автомобил възниква естествен въпрос - какво
Коментари Харесай

Колко струва и струва ли си да купим употребявана Skoda Kodiaq

При избора на използван автомобил поражда натурален въпрос - какво да вземем? В множеството случаи първите притежатели продават колата след 3-5 години каране, с пробег към 100 - 200 хиляди км. Но тъкмо в този диапазон се появяват проблеми, свързани с най-скъпите поправки - тези на мотори и скоростни кутии. Според статистиката на - най-големият уебсайт за коли у нас, моделът на Skoda, назова Kodiaq е един от колите с нараснала проходимост, който се котира най-добре на нашия пазар за използвани коли. Сега ви описваме за главните плюсове и дефекти на този модел.

" Най-старите " екземпляри са на 5 години, като що се отнася до моторите, няма атмосферни. Бензиновите турбо мотори 1.4 (CZCA - 125 к.с., CZDA и CZEA - 150 к.с.) от серията EA211 пристигнаха в Kodiaq неведнъж осъвременени. При тях са изменени дизайна и материалите на буталата и пръстените, а вместо слабата ангренажна верига те към този момент са с ремък.

`Колко

Проблемите са свързани с отсрочване на въглеродни и маслени останки в моторите. Заводът не крие това, като разрешава до 1 литър доливане на масло на всеки 1000 км пробег. Моторите от серията CZEA имат система за изключване на два от цилиндрите при леки натоварвания. Икономични са, само че в последна сметка това води до неравномерно изхабяване на гърбиците на разпределителния вал.
Като цяло моторите са надеждни, като се изключи някои проблеми с турбото инжекционната помпа и други дребни неща. Пробег от 250 хиляди км наподобява изпълним.
За най-хубавия дизел за този модел се счита DFGA 2.0 TDI (150 к.с.). Много комплициран, само че (странно!) Не се скапва и минава над 300 хиляди км. Основното нещо е да не скъсате ангренажен ремък. Но той е по-лесен и по-евтин за промяна от веригата. Също по този начин би трябвало да внимавате за течове от трансмисията, да почистите горивното съоръжение, EGR клапана и филтъра за твърди частици.

Ръчната скоростна кутия се появи едвам през 2018 година за мотори 1.4. Най-масовите трансмисии за Skoda Koiaq са DSG роботизираните, които са от два типа. DQ250 за 1.4 и DQ500 за всички останали. Те също са безпределно осъвременени и към този момент реализират положителни резултати.

`Колко

DQ500 е в положение да издържи 180-200 хиляди км без интервенция. И DQ250 също, само че там ще се наложисмяна на комплекта съединители. Вярно, всичко зависи от това къде и по какъв начин карате. Стоенето в тапи съкратява живота на тези скоростни кутии.

Що се отнася до цените на които се продават тези екземпляри у нас - те варират почти в диапазона 40 000 - 100 000, а по-конкретни предложения на нашия пазарможете да откриете .
За модела
Kodiaq съставлява пет или седемместен средноразмерен кросоувър, който е съплатформеник на VW Tiguan, само че го превъзхожда във връзка с габарити. Според чехите точно по-големите размери притеглят клиентите. Kodiaq е по-просторен, както във връзка с салон, по този начин и що се касае до размер на багажника.

Дължината му е 4697 мм, а широчината, височината и междуосието са надлежно 1882, 1676 и 2791 мм. Автомобилът с нараснала проходимост се предлага с ефектни лети джанти с размери 17 цола, а като алтернатива могат да бъдат поръчани 18 и 19-цолови. Коефициентът на въздушно противодействие на Kodiaq е еднакъв на 0.33.

Още от екстрите, включени в спомагателното съоръжение включват адаптивно шаси DCC с режим off-road, като то е налично единствено за версиите с 4х4 предаване. Този режим настройва за пресечена околност моторът, трансмисията, антиблокиращата система и системата за електронно стабилизиране.
`Колко

Най-мощните дизелов и бензинов елементи се оферират единствено с 4х4 система, до момента в който при останалите разновидности клиентите има модификации единствено с предно предаване. Новост за марката са и системи като видео наблюдаване към цялата кола, синхронизация на системата с мобилни устройства с iOS и Android операционни системи.

В колата е налична и система за стабилизиране и подкрепяне на придвижването при изтегляне на ремарке, паркинг помощник, новаторска система за предотвратяване на ръбовете на вратите при паркиране в лимитирани пространства, LTE интернет съгласуваност и други, апостериори зареждане на смарт телефона в колата и доста други.

Мултимедийната система впечатлява с огромен екран и с харддиск с потенциал 64 Гб памет. Тя може да се свърже с всеки смарт телефон, тъй като поддържа интерфейсите Apple CarPlay, Android Auto, MirrorLink и SmartGate. В топ версиите е налична и висококачествената аудиосистема Canton с 10 високоговорителя.
`Колко

Климатичната апаратура е тризонална, а екстрите се допълват от система за следене на пътните знаци. Качеството на материалите в салона е на доста високо равнище, а вторият ред седалки може да се движи в диапазон от 18 сантиметра в предно задна посока. Дължината на извънредно просторния салон е 1793 мм.

Багажният размер е 720 литра, само че при прегънат втори ред седалки той може да бъде повишен до 2 065 литра. Петата врата има опция да се отваря безключово, като за задачата е нужно само лидерът да сложи крайници си под задната ризница.
`Колко

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР