При голям интерес протича кампанията за магистърски програми в Университета

...
При голям интерес протича кампанията за магистърски програми в Университета
Коментари Харесай

Новите магистърски програми в УХТ привличат студенти от чужбина

При огромен интерес протича акцията за магистърски стратегии в Университета по хранителни технологии. И тази година висшето учебно заведение предлага богати благоприятни условия за образование - 34 специалности в 9 професионални посоки. По традиция максимален е ползата към питателните технологии, сподели зам.-ректорът по образователна активност доцент Христо Спасов.

До края на октомври ще започва образователната година. Тогава ще стартират подготовката си и студените в компетентност " Технология на виното и напитките на винена основа “ под егидата на Международната организация по лозата и виното (OIV). В курса ще се образоват по еднакъв брой българи и чужденци. Солиден е ползата на експерти от прилежаща Турция, показаха от управлението. Подготовката се организира хибридно – теоретичната е посредством online модули и с краткосрочни присъствени на практика занятия, в които се включват над 30 български винопроизводствени компании, с които УХТ партнира.

Атрактивна за студентите е и другата нова магистратура " Диететика “ в професионално направление " Биотехнологии “, която се осъществя взаимно с Медицинския университет в Пловдив по план ОМНИА.

И двете магистратури са със период на образование 2 години постоянно.

Доц. Спасов съобщи, че искащите да продължат образованието си в магистърска стратегия в най-престижното висше учебно заведение в областта на питателните технологии и туризма могат да подадат документи за последващо класиране.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР