При голям интерес премина кампанията „Бъди войник“ в Монтана днес,

...
При голям интерес премина кампанията „Бъди войник“ в Монтана днес,
Коментари Харесай

„Бъди войник“ представи военната професия пред жители и гости на Монтана

При огромен интерес мина акцията „ Бъди боец “ в Монтана през днешния ден, 4 юни. Освен поданици и посетители на регионалния град, на площад „ Жеравица “ пристигнаха стотици възпитаници и учители от обитаеми места в региона особено, с цел да се срещнат „ от първа ръка “ с военната специалност. По време на борсата, която показва типовете Въоръжени сили и Специалните сили, както и Националната гвардейска част и Служба „ Военна полиция “ бяха раздадени осведомителни брошури. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

В наличието на командира на Силите за специфични интервенции бригаден военачалник Явор Матеев, близо 50 военнослужещи демонстрираха умения в половинчасов атрактивен динамичен показ, в който направиха пет разнообразни демонстрации: пречистване на постройка с елиминиране на терористи, пукотевица с маркиращи муниции, алпийски техники, военни ръкопашни техники и други. На събитието пристигнаха още Росен Белчев, регионален шеф на Монтана, кметът на Община Монтана Златко Живков, командирът на военното формирование във Враца 54990 подполковник Симеон Цеков, чийто военнослужещи проведоха статичния показ на въоръжение и техника на Сухопътните войски, кметове на близки обитаеми места, началникът на Военно окръжие - Плевен полковник Иван Иванов, който дружно със чиновниците от Военно окръжие Монтана осведомиха за опциите за военна кариера и други

Пред публицисти командирът на Силите за специфични интервенции бригаден военачалник Явор Матеев разяснява провеждащия се сега конкурс за вакантни длъжности във формированието. По думите му - искащите за Специалните сили са два пъти повече от оповестените места. „ При нас се записват още преди оповестяването на състезания “, уточни командирът на Специалните сили бригаден военачалник Явор Матеев пред публицисти. Той акцентира, че заради по-високите критерии за служещи в Специалните сили, всекидневно към 30 % от претендентите отпадат. За привличането на нови военнослужещи целеустремено се работи измежду спортисти, поради сериозните условия за добра физическа форма. По думите му - в Специалните сили хората постъпват и поради адреналина, и водени от желанието да служат на Отечеството, а освен водени от обичайните претекстове в една специалност.

Бригаден военачалник Валери Цолов, заместник-командир на Сухопътните войски, уточни, че в състезанието за войнишки длъжности е имало огромен интерес от райони като Шумен, Враца, Благоевград. Най-висок е бил ползата към вакантните места в Плевен, където са кандидатствали приблизително по 3-ма индивида за 1 място, уточни още той.



„ Открай време българското семейство, българското учебно заведение и Българската войска са знаците на българската страна. Искаме да им покажем на младежите, които одобряват за специалност службата в Българската войска, че са създали верния избор. На тези акции представяме преимуществата на военната специалност, както и обществения пакет за военнослужещите. Но желаеме също по този начин младежите да одобряват понятия като дълг, чест и отговорност като житейски правила “, уточни още заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден военачалник Валери Цолов.

„ Бъди боец “ в Монтана обичайно приключи с концерт на Представителния отбор на Въоръжените сили, проведен от Националната гвардейска част, пред препълнения площад в града, макар проливния дъжд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР