При електронното плащане през сайта на НАП няма да има

...
При електронното плащане през сайта на НАП няма да има
Коментари Харесай

Росен Бъчваров. НАП: Данъчни облекчения са възможни, ако нямате неплатен стар дълг

При електронното заплащане през уеб страницата на Национална агенция за приходите няма да има начислени такси, съобщи представителят на Националната организация по приходите Росен Бъчваров. В други случаи на електронно разплащане посредством електронно банкиране е допустимо обаче да има. За да се възползваме от данъчни облекчения като ранно възнаграждение, първо би трябвало да се уверим, че нямаме неизплатени отговорности,каза още той по Б.

Тази година смяната е забележителна, съобщи Росен Бъчваров. Според него казусът преди е бил в случаите, когато жителите заплащат в последния вероятен миг, а парите пътуват несъмнено време. Заради това закъснение се е начислявала рента.

„Има два метода за възнаграждение сега – посредством така наречен вирутален ПОС терминал и посредством ПОС терминали на гишетата в Национална агенция за приходите. Така прехвърлянето на средства ще лишава малко време, като няма да има начислени банкови такси и лихви. Национална агенция за приходите признава часът и денят на разпореждане на заплащането при заплащане посредством интернет банкиране“, успокои Росен Бъчваров.

„Интернет банкиранията на другите банки са разнообразни. Възможно е да има такса, само че в случай че употребявате уеб страницата или офис на Национална агенция за приходите, тогава, без значение от банката ви, ще платите без такса“, посочи представителят на Национална агенция за приходите.

5% отстъпка за ранно обявление и заплащане до края на януари, както и други данъчни облекчения, са вероятни, в случай че няма неплатен остарял дълг, напомни Бъчваров. Преди да се подаде данъчна декларация, с която жителите имат желание да се възползват от отстъпка, е добре първо да ревизират имат ли забравено обвързване посредством персоналния си идентификационен код, който се издава гратис в офисите на Национална агенция за приходите.

Тази година юридическите лица ще предават данъчна декларация единствено по електронен път, а така наречен „ нулеви заявления “ няма потребност да се подават.

Росен Бъчваров съобщи, че се вижда развой на „ изсветляване “ на приходите. Значително пораства доброволното съблюдаване на закона, добави той.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР