При едновременно отсъствие на премиера и на вицепремиера, министър-председателят да

...
При едновременно отсъствие на премиера и на вицепремиера, министър-председателят да
Коментари Харесай

НС прие: При отсъствие на премиера и вицепремиера, министър-председателят да възлага правомощията си на определен от него министър

При по едно и също време неявяване на премиера и на вицепремиера, министър-председателят да може да разпорежда осъществяването на пълномощията си на избран от него министър, одобри на първо четене Народното събрание. Със 125 гласа " за ", 41 " срещу " и един " въздържал се " депутатите утвърдиха на първо четене промени в Закона за администрацията, импортирани от ръководителя на парламентарната група (ПГ) на ГЕРБ- Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,.

Със законопроекта се урежда осъществяването на функционалностите на министър-председателя при негово неявяване от страната или прилагане на законоустановен отпуск, когато пълномощията му не могат да бъдат изпълнени от заместител министър-председател заради неявяване от страната, прилагане на законоустановен отпуск или при неспособност за упълномощаването му. Предвижда се в тези случаи министър-председателят да може да разпорежда осъществяването на своите пълномощия на избран от него министър, с писмена заповед за всеки съответен случай.

В поддръжка на текстовете гласоподаваха от ГЕРБ-, „ Продължаваме промяната- “ (ПП-ДБ) и, от „ “ и „ “ (ИТН) бяха срещу, а един народен представител от „ за България “ се въздържа.

Председателят на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йорданов  Тошко Йорданов Тошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 година разяснява, че това е новаторско решение. Винаги до момента, когато министър-председателят го няма, заместител министър-председателите извършват тази функционалност, уточни той. Йорданов разяснява, че драмата тук е следната – в случай че инцидентно министър председателят и вицепремиерът Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова са по едно и също време натоварени някъде,, който, по думите на Йорданов, е другият министър-председател, да поеме действително тази функционалност. Защо не запишем в това решение непосредствено, когато Денков и Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова ги няма, министър-председател е, попита той.

Председателят на Народното събрание изясни, че това е първо гласоподаване, тъй че публицистично предложение не е възможно.

Цончо Ганев от „ “ предложи да посочат народен представител, който извършва ролята на министър-председател. Може да посочите персонално Пеевски, той извършва ролята на министър-председател, тъй като той ви е министър-председателя, той ви управлява, разяснява Ганев. Това ви е мощният човек, това ви е пътеводната светлина, добави той.

Явор Божанков (ПП-ДБ) разяснява, че „ “ ги боли, тъй като " акад. Денков и държавното управление взеха решение проблемите и хората прекратиха своите митинги ". Революцията се отсрочва и това нервира „ “, съобщи той.  
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР