При една от регулярните си срещи с граждани в различните

...
При една от регулярните си срещи с граждани в различните
Коментари Харесай

Шефът на СОС: Подобрихме условията за придвижване на незрящи граждани в район Люлин

При една от регулярните си срещи с жители в другите квартали в София, бях сигнализиран от незрящи жители, живеещи в ж.к. Люлин, по отношение на компликации и пътни рискове, които изпитват при ежедневното си напредване в региона.

 

Вече са усъвършенствани изискванията за напредване и досегаемост на средата в най-използвания пешеходен маршрут до спирките на градския превоз на бул. " Европа ".

 

Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в обществената мрежа Facebook.

 

Той уточни съответните ограничения, които са подхванати: Подменихме старите и за жалост счупени специфични бутони за поръчка за пешеходно секване на светофара на бул. " Европа " №138 – новите бутони са с функционалност на " диалект ", посредством който самият бутон дава инструкции, по кое време е безвредно да пресекат жителите, което е извънредно облекчение за незрящите; Монтирахме защитен парапет, разделящ пътното платно и тротоара, водещ от светофарното секване на бул. " Европа ". Монтирахме спомагателни осведомителни табели на всички кръстовища и пресичания по пешеходното трасе, посредством които се покачва вниманието на водачите, че в региона пресичат слепи граждани; Монтирахме огледало на безименна улица, през която минава пешеходното трасе от " Комплекса на слепите " до бул. " Европа ", посредством което се усъвършенства видимостта на водачите към идващите/пресичащите слепи пешеходци.

 

Вече се изготвя план за отделяне на пешеходна пътека и сигнализирането й на местоположението при инсталирано5о огледало, за спомагателна сигнализация на мястото за секване и изостряне на вниманието на водачите, добави Георгиев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР