При един балансиран бюджет, ще можем да си позволим социални

...
При един балансиран бюджет, ще можем да си позволим социални
Коментари Харесай

Пламен Димитров: При един балансиран бюджет, ще можем да си позволим 5-6% социални разходи

При един уравновесен бюджет, ще можем да си позволим обществени разноски в размер на 5-6%. Това ще разреши да се дадат повече средства за обществените системи, пенсиите, както и за доста политики на пазара на труда. Това съобщи президентът на КНСБ Пламен Димитров по време на кръгла маса на тематика „ Данъчната система в България: трендове, провокации, благоприятни условия “, съобщи кореспондент на Novini.bg.

„ Нашите планове са да погледнем по какъв начин работи данъчната система и по какъв начин това се отразява на бюджета. Наблюдава се стабилно понижение на размера на брутния вътрешен артикул през последните години. Според отчетите на Европейска комисия в пет области се следи сериозна обстановка и желаят по-голямо финансиране. Сега харчим доста на едро за самолетчета, макар, че с тях не знам дали ще можем да повишим сигурността, само че това е различен въпрос “, разяснява той.

„ При тези размери на Брутният вътрешен продукт от 120 милиарда никога не може да падне под 40%. Затова би трябвало да се целим като оптимална данъчна политика на преразпределение, с цел да можем да финансираме съответно обществените потребности, които страната има “, акцентира Димитров.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР