При друга катастрофа от тази сутрин - на столичния бул.

...
При друга катастрофа от тази сутрин - на столичния бул.
Коментари Харесай

Катастрофи затрудниха движението в Дружба и на Ботевградско шосе в София

При друга злополука от тази заран - на столичния бул. " Ботевградско шосе " лек автомобил отнесе част от загражденията на трамвайните релси и се озова при мотрисите. За момента няма данни за положението на водача. 

Очевидци на случая разясняват във Фейсбук групата " Катастрофи в София ", че десетки метри от металните заграждения са били пометени от автомобила, преди той да спре покрай трамвайните релси.

През последното денонощие в София са регистрирани общо 24 леки произшествия, при които няма потърпевши, оповестиха от Министерство на вътрешните работи. При 10 тежки ПТП-та в страната са ранени 18 души. От началото на май жертвите на пътя са 19 души, а 266-ма са потърпевши. Настъпилите тежки произшествия през първите 11 дни на месеца са 206. 



Укрепване на свлачище в региона на " Владая " пък докара до километрични тапи по пътя Перник - София. Огромните опашки от коли се образуват, тъй като придвижването се реализира в двете посоки в лентата за Перник. В зрителски сигнал до жители показват, че закъсняват за работа, а градският превоз също не се движи по разписание. От Агенция " Пътна инфраструктура " изясняват, че строителните работи би трябвало да приключат до шест месеца. 

Къде да внимавате при пътешестване в страната  

Движението по пътя Благоевград - Кресна до 17:00 часа през днешния ден ще се реализира с нараснало внимание заради частични ремонтни действия на асфалтовата настилка, оповестиха от Агенцията " Пътна инфраструктура " (АПИ). С нараснало внимание би трябвало да се реализира придвижването в региона на " Кривия тунел " поради отчасти неработещо осветяване в тунела. 

Ограничава се придвижването за тежкотоварни коли над 12 тона в сектора от 5-ия до 23-ия км на автомагистрала " Тракия " в посока Бургас. Временната организация ще е в действие през днешния ден от 12:00 до 20:00 часа и в събота - от 8:00 до 14:00 часа. Ограничените се постанова поради упования натоварен трафик в края на седмицата.

В момента придвижването по мостовото оборудване при 20-ия км в посока Бургас се реализира единствено в изпреварващата лента. Съоръжението се нуждае от спешен ремонт и трафикът е стеснен в дейната и спешната лента за осъществяването на подготвителни работи за иден ремонт на пътната плоча. 

За тежкотоварния трафик е обезпечен обходен маршрут по първокласния път София - Пловдив. Моторните транспортни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ия км в посока Бургас на Автомагистрала " Тракия " по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел " Вакарел " - при 23-ия км на Автомагистрала " Тракия ". 

На автомагистрала " Хемус " през днешния ден придвижването от 23-ия до 25-ия км в посока Варна ще се прави единствено в изпреварващата лента до 13:30 ч. поради ремонтни действия, осведомят още от АПИ и припомнят водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост, като следват прецизно поставената пътна сигнализация. 

Интензивен е трафикът за камиони на излаз към Румъния  

Интензивен е трафикът за камиони на излаз от България към Румъния на граничните пунктове " Видин " и " Кардам ", " Русе " и " Дуранкулак ", оповестяват от Министерство на вътрешните работи. Извършва се монтаж на спомагателна покривна структура на две от трасетата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Видин " на влизане в България. Движението се пренасочва през останалите трасета посредством пътна сигнализация. Преминаването през взаимните гранични пунктове " Кайнарджа " - " Липница " и " Крушари " - " Добромир " се реализира според контрактуваното работно време от 8:00 до 20:00 часа.

Нормален е трафикът на граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) с Гърция. През взаимните гранични пунктове " Златоград " - " Термес " и " Ивайловград " - " Кипринос " могат да минават единствено леки коли и микробуси, напомнят от полицията. 

Трафикът е естествен на всички гранични контролно-пропускателни пунктове със Сърбия. В зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " се правят строително-монтажни действия по отношение на контракт за реорганизация и рационализация на пункта. Дейностите постановат краткотрайно свиване на пътните платна и метаморфоза на придвижването на преминаващите транспортни средства. През празничните дни пътуващите с леки коли следва да имат поради, че краткотрайната организация на придвижването преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за прекосяване. 

Нормално е прекосяването през пунктове за Република Северна Македония и Турция. 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР