При акция задържаха петима мъже, крали горива от камиони в

...
При акция задържаха петима мъже, крали горива от камиони в
Коментари Харесай

Акция! Задържаха мъже, крали гориво от камиони СНИМКИ

При акция задържаха петима мъже, крали горива от камиони в Русенско и прилежащи области. Това оповестяват от полицията. Разследването на униформените почнало след регистрирани няколко сходни случая в района.

Така на 6 април те са открити и арестувани, след следващото посягане на територията на районно управление (на МВР) – Бяла, когато малко след 6 часа служители на реда са открили кражба от два тира, паркирани паралелно, в пътно уширение при спешен излаз на основния път I-5 / Русе - Бяла. Там е видян и мрачен автомобил с непознати регистрационни номера да напуща мястото.

Около тировете, униформените са разкрили пластмасови туби и маркуч наоколо до резервоара на единия влекач, като резервоарите му били с отворени капачки, а до тубите имало леке със характерен аромат на дизелово гориво. Установена е и неналичието на към 500 литра дизел от возилото.

В резултат на последвалите незабавни дейности, във вилна зона „ 10-ти километър " край Русе, чиновниците на ОДМВР – Русе са открили и задържали 5 лица – от гр. Русе, с. Николово и с. Просена, на възраст 28, 27, 52, 42, и 31 година При голям брой претърсвания и изземвания от адреси и коли, благосъстоятелност и употребени от мъжете, са открити туби с дизелово гориво; маркучи; огромен брой регистрационни табели за коли, както български, по този начин и задгранични.

Открити са и наркотични субстанции – към 3 грама метамфетамин, мобилни телефони, автомобилът, с който е осъществена последната кражба, ловна пушка 12 диаметър, с преправена скъсена цев, към 30 муниции, движимости и принадлежности, обект на обири по предходни случаи, регистрирани и разследвани по досъдебни производства на ОДМВР - Русе и прилежащи регионални дирекции.

По формираното досъдебно произвеждане на три от лицата са повдигнати обвинявания и са арестувани за период до 72 часа от прокуратурата. Работата по следствието на незаконната активност продължава. Изяснява се дали мъжете са свързани към над 10 случая, регистрирани на територията на ОДМВР – Русе, както и в прилежащи регионални дирекции.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР