При 89 500 нови случая на треска - както в

...
При 89 500 нови случая на треска - както в
Коментари Харесай

Северна Корея обмисля разхлабване на мерките срещу `треската` при 89 500 нови случая -

При 89 500 нови случая на " тресчица " - както в Северна Корея назовават COVID-19 - в страната разискват разхлабване на ограниченията.

Данните за последното денонощие оповести севернокорейската осведомителна организация КЦТА, която се базира на информация на севернокорейския незабавен център за предварителна защита на епидемиологичните болести.

Севернокорейският център още веднъж не даде информация за това дали са доказани нови смъртни случаи, свързани с ковид.

Общият брой на случаите на тресчица в Северна Корея от края на предишния месец доближи 3,45 милиона, от които 3,26 милиона са били излекувани, а на 186 110 биват оказвани медицински грижи, заяви КЦТА.

На този декор севернокорейският водач Ким Чен-ун и други високопоставени представители на управляващите на КНДР разискаха през днешния ден вероятното разхлабване на настоящите в страната антиковидни ограничения, съобщи Асошиейтед прес. Севернокорейското управление твърди, че разпространяването на ковид в КНДР е било забавено.

Обсъждането на възможното разхлабване в границите на съвещание на политбюро на севернокорейската ръководеща партия значи, че скоро ограниченията най-вероятно ще бъдат смекчени. Ким и други членове на политбюро дали " позитивна оценка на обстановката с пандемията, като обявиха, че разпространяването на болестта е овладяно ", пише КЦТА и осведоми, че севернокорейските ръководители " са разискали въпроса с ефикасната и бърза съгласуваност и с използването на противоепидемичните правила и рекомендации, като са взели поради сегашната постоянна обстановка в битката с епидемията ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР