При 100% обработени протоколи в РИК ПП-ДБ заемат второ място

...
При 100% обработени протоколи в РИК ПП-ДБ заемат второ място
Коментари Харесай

Манол Пейков за резултата на ПП-ДБ: Не е добър, трябваше да сме първи

При 100% обработени протоколи в РИК ПП-ДБ заемат второ място с 24.54% поддръжка, което е по-малко от две на 100 след първата политическа мощ ГЕРБ-СДС. Самият Пейков пък получи 5075 гласа от диференциалния избор в 16-и МИР - Пловдив-град, което след пренареждане на политическата листа го слага измежду депутатите в бъдещия парламент. 

" Допускам, че е обвързвано най-много с публичната ми работа през последната година. През цялото време се пробвах да бъда оптимално транспарантен, наличен в нещата, които върших - първо идеите ми за Украйна, по-късно за Турция и Сирия. Вероятно това е дало по-голяма видимост на нещата, които върша. Хората гледат на мен повече като държавник, в сравнение с като политик. Мисля, че това е преимущество, защото, за жалост, у нас думата политик носи негативна конотация, както и отношението към институциите. Фактът, че хората имат вяра на мен и избират да дават средства на мен по разнообразни начинания, а не на някоя фондация, е знак, че търсят някой, който да е център на доверие ", изяснява си Пейков своя резултат от вота на 2 април.

Манол Пейков изрази вяра този път да има по-дълго работещ парламент, устойчиво държавно управление и работещи парламентарни комисии, откакто опитът му дотук се оказва къс, по негови думи. Той е член на Народно събрание от 2017-а, народен представител в 45-ото и 46-ото Народно събрание и член на комисиите по Култура и медии и за българите отвън страната. " Няма да е елементарен парламент ", предвижда още книгоиздателят.



" В Пловдив резултатите са положителни, както и в София, и в Русе печелим. Печелим множеството мандати от страната, като изключим вота от Турция. За жал общият ни народен избор не е задоволително висок. Може дълго да дискутираме аргументите, може би всички се досещат какви бяха те, само че аз не го регистрирам като добър резултат, тъй като беше значимо да влезем като първа политическа мощ ", сподели още той.

Една от самодейностите на Манол Пейков, които притеглят внимание, е пазаруването на къщата в Прилеп на Димитър Талев.

" Това е родната му къща, в която съгласно историците обитават героите от известната му четирилогия, в двора ѝ има чешма от 1889 година, в чийто мрамор е гравирано името на бащата на Димитър Талев. Това е къща, която се продава от повече от 20 години, а собственичката ѝ Снежана Аческа се пробва по всякакъв начин да притегли вниманието на българската страна, само че реакция нямаше години наред. Затова взех решение да подема самодейност, да съберем пари и да се опитаме до откупим и другата една трета (Аческа има две трети от къщата). След това би трябвало да я реставрираме. Около половината сума е събрана, т.е. има пари за откупуването, само че ми се желае да се съберат повече пари, с цел да имаме запас да свършим всичко ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР