Президентският съветник Пламен Узунов е бил на срещата на министър-председателя

...
Президентският съветник Пламен Узунов е бил на срещата на министър-председателя
Коментари Харесай

Стефан Янев: Да, Пламен Узунов беше на срещата с областните управители

Президентският консултант Пламен Узунов е бил на срещата на министър-председателя с регионалните шефове. Това удостовери служебният министър председател Стефан Янев, представен от Нова ТВ, откакто наличието на Узунов озадачи медиите и провокира голям брой мнения.

„ На това работно заседание, което персонално управлявах, имаше представители на съвсем всички министерства, от президентската администрация, от разнообразни органи на правоохранителната власт. Да, господин Пламен Узунов е бил там, само че като координатор. Той не управлява нищо”, съобщи президентът.

Въпросът за наличието на Пламен Узунов на срещата беше подложен по-рано през днешния ден от ГЕРБ. На конференция Тома Биков попита дали съвещанието се води точно от Пламен Узунов.

Припомняме, че президентският секретар Пламен Узунов беше задържан през юни 2020 година поради разменени известия с предприемача Пламен Бобоков. Двамата бяха разследвани за незаконен сговор, за търговия с въздействие и закононарушения по работа, уронили престижа на президентската институция. По-рано тази година съдът реши, че карцерът на Узунов е бил противозаконен.

Янев беше запитан и за мненията за отнетия достъп класифицирана информация на вътрешния министър Бойко Рашков.

„ Не виждам да има скандал. Какъв е абсурдът тъкмо, не разбирам? Това е несериозно. Всеки си развива тези, дано работим с обстоятелства. Има ли лишаване, няма ли лишаване - това са неща, с които се занимават службите. Ако влезем в техния разказ, ставаме прекомерно публични”, съобщи Стефан Янев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР