Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин

...
Президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин
Коментари Харесай

Край Женевското езеро във вила от XVIII век – една историческа среща с огромно значение за света

Президентите на Съединени американски щати и Русия Джо Байдън и Владимир Путин ще проведат срещата си на върха на 16 юни в швейцарска вила от XVIII век край Женевското езеро, оповестява организация " Фокус ", цитирайки " Ройтерс ".

Както отбелязва английската организация, на първата среща лице в лице сред Путин и Байдън, откакто стана държавен глава, се чакат горещи разногласия към намесата в изборите в Съединени американски щати, хакерски атаки, правата на индивида и Украйна. На масата ще бъде и стратегическата непоклатимост, както и районните спорове. Байдън, който би трябвало да дойде във Англия в сряда на първото си пътешестване в чужбина, съобщи, че ще притиска Путин да зачита правата на индивида. Миналия петък Путин съобщи, че чака диалозите да се проведат в позитивна атмосфера, макар че не чака пробив.

Той добави, че изказванията, че съветски хакери стоят зад хакерска атака, която е нарушила производството на месо в Северна Америка и Австралия, са опит да се провокира политически спор преди срещата на върха. Дипломатически източници чакат удостоверение на мястото в Женева по-късно в сряда. Швейцарската полиция и войска са затворили двата парка към вилата „ Ла Гранж “ и са инсталирали барикади и бодлива тел. Неутрална Швейцария, която не се причисли към западните наказания против Русия, лобираше интензивно за провеждането на първата огромна среща на върха в алпийската страна от десетилетия насам. В ерата на Студената война президентът на Съединени американски щати Роналд Рейгън и руският водач Михаил Горбачов организираха първата си среща на върха в Женева през ноември 1985 година и се съгласиха да продължат съкращаването на своите нуклеарни арсенали.

През 2009 година в Женева държавният секретар на Съединени американски щати Хилари Клинтън даде на съветския външен министър Сергей Лавров жълта кутия с червен бутон „ нулиране “, с цел да символизира усъвършенстваните връзки при президента Барак Обама. Но думата „ нулиране “ беше преведена неправилно в съветската дума за „ презареждане “, създавайки неуместен миг. Държавният секретар на Съединени американски щати Антони Блинкен и съветският външен министър Сергей Лавров ще съпровождат Байдън и Путин. Класическата вила се намира в парк по продължение на левия бряг. Осеян със секвои, розови шубраци и антични фонтани, паркът предлага зашеметяваща панорама към Женевското езеро и платноходките. Предвидено е Байдън да организира диалози и с швейцарския президент Ги Пармелин. Швейцария съставлява ползите на Съединени американски щати в Иран от Ислямската гражданска война през 1979 година, постоянно улеснявайки обмена на пандизчии сред страните. Вероятно ще бъдат повдигнати и данъчни въпроси, откакто през април Байдън уточни Швейцария като „ фискален парадайс “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР