Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп

...
Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп
Коментари Харесай

Путин и Ердоган обсъдиха положението в Сирия

Президентите на Русия и на Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган разискаха турската военна атака в Сирия в телефонен диалог, съобщи Ройтерс, цитирайки изказване на турското президентство.

Турция стартира офанзивата си в Сирия преди месец, заявявайки, че тя цели да прогони от региона край границата водените от кюрди сили и да сътвори безвредна зона за заселване на сирийски бежанци. Анкара спря настъплението си след съглашение със Съединени американски щати, което приканва за изтеглянето на всички бойци на кюрдските Сили за отбрана на народа (СЗН), които Турция счита за терористична организация.

Ердоган подписа и друго съглашение с Москва, което също изисква СЗН да се изтеглят на минимум 30 км от границата. Според турските управляващи обаче, нито Съединени американски щати, нито Русия са съумели да изпълнят тези ангажименти.

Според оповестеното през днешния ден изказване Ердоган и Путин са удостоверили, че държат на съглашението, което подписаха в Сочи и което сътвори опция за взаимни патрули в Сирия. Двамата президенти са разискали и двустранната търговия, само че в изказването не се оповестяват детайлности.

Най-малко четирима сирийски бойци са убити при почналите през днешния ден в Североизточна Сирия конфликти сред войски на сирийското държавно управление и водени от Турция сили, съобщи Асошиейтед прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР