Президентите на Китай и САЩ Си Цзинпин и Джо Байдън

...
Президентите на Китай и САЩ Си Цзинпин и Джо Байдън
Коментари Харесай

Байдън и Си Цзинпин ще се срещнат следващия месец, подробностите се уточняват

Президентите на Китай и Съединени американски щати Си Цзинпин и Джо Байдън са се споразумели да се срещнат в коридорите на срещата на Азиатско-тихоокеанското икономическо съдействие (АТИС) в Сан Франциско, съобщи Асошиейтед прес, като цитира осведомен източник.

 

Двете страни са постигнали кардинално съглашение за осъществяване на срещата на върха по време на вчерашните срещи на китайския външен министър Ван И с държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен и съветника по националната сигурност Джейк Съливан, прибавя източникът на АП, който е поискал анонимност. Той добави, че логистични детайлности по датата, мястото и други към момента се прецизират.

 

В изказване след вчерашните срещи Белият дом съобщи, че двете страни " работят по " уговарянето на персонална среща сред Байдън и Си в коридорите на АТИС. Преди това Байдън се срещна с Ван И, като беседва с китайския представител в продължение на час. Президентът на Съединени американски щати " е подчертал, че както Съединени американски щати, по този начин и Китай би трябвало да ръководят отговорно конкуренцията в връзките и да поддържат отворени линии за връзка ", както и " да работят дружно за справяне с световните провокации ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР