Президентите на България, Унгария и Сърбия - , Каталин Новак

...
Президентите на България, Унгария и Сърбия - , Каталин Новак
Коментари Харесай

Радев, Вучич и Новак с обща декларация

Президентите на България, Унгария и Сърбия -, Каталин Новак и Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград., утвърдиха декларация в поддръжка на фамилиите като основа на обществата и на фамилните полезности, се показва в известие на уеб страницата на президентската институция. 

Изявлението е инициирано от унгарския президент, като резюме на полемиките и диалозите по време на президентската среща на върха по демографските въпроси в Будапеща през септември 2023 година, в която взе участие и президентът по покана на Каталин Новак. Форумът е годишно събитие, на което политици и специалисти разискват демографските трендове и методите към развиването на политики в поддръжка на фамилията. 

„ Вярваме, че фамилиите заслужават протекция, помощ и самопризнание от страна на страните и обществата. Ето за какво ние мощно поддържаме политики, които предизвикват благосъстоянието на фамилиите и укрепват фамилната единодушие, обезпечават удобна среда за фамилната основа, дават опция на дамите да се развиват по едно и също време като майки и експерти, поддържат нуждаещите се и обезпечават несъмнено бъдеще за децата ", се показва в декларацията, подкрепена от тримата президенти във връзка настъпването на новата година.

По време на срещата през септември президентът съобщи, че би трябвало да подтикваме младежите ни да се образоват, състезават и създават. Не може да приказваме за проблемите на фамилиите, в случай че ги отдалечим от световната вероятност. Има два противоположни процеса в света - от една страна има демографски напредък с големи цифри на раждаемост, доста младежи в неразвитите страни, само че в развитите това число понижава, уточни тогава Радев. Държавният глава регистрира като главен проблем за България миграцията. Докато в множеството европейски страни освен, че нямат емигриращи, само че при тях идват мигрантски талази, а от България непрекъснато се извличат най-хубавите ни мозъци, разяснява президентът. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР