Президентите на България и Румъния не смятат, че конфликтът в

...
Президентите на България и Румъния не смятат, че конфликтът в
Коментари Харесай

Радев и Йоханис с призив за укрепване на източния фланг на НАТО

Президентите на България и Румъния не считат, че спорът в Украйна ще се разраства и към други страни. Но са уверени, че би трябвало да се вземат превантивни ограничения за укрепването на източни фланг на НАТО.

" Ние би трябвало постоянно да мислим в вероятност и да мислим превантивно за всеки един риск, вие виждате към този момент, че прелитат дронове през нашите страни, стигат чак до Хърватия, от през вчерашния ден имаме дрон, паднал и в Румъния, имаме удари, нанасяни единствено на километри от полската граница, което към този момент е доста притеснително. Има капацитет за дестабилизиране на обстановката и в прилежащата на Румъня Молдова. Така че рисковете са налице и тъкмо по тази причина с нашите съвметни старания да обезвреждаме тези опасности ", съобщи Румен Радев.

" Ние не считаме, че този спор ще се разшири в натовските страни, само че желаеме да бъдем доста добре готови за всяка обстановка. Затова на източния фланг би трябвало да укрепим защитата. Източният фланг би трябвало да бъде мощен, тъй че никой да не го нападна ", съобщи Клаус Йоханис - президент на Румъния.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР