Президентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер

...
Президентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев обяви война, не иска еврозоната

Президентът заложи всичко на една карта, че е моралният стожер и най-после се провали с гръм и тропот, виждаме, че генералът-президент има потребност от война, тъй като няма идея. Така експрезидентът Росен Плевнелиев разяснява пред БНР снемането на доверието на президента Румен Радев от държавното управление.

Вече предизвестих, че в първата половина на годината ще сме очевидци на най-важната политическа борба в България, това е борбата за влизането на България в еврозоната.

Ако България влезе там, това значи дефинитивно отделяне на България от съветската геополитическа орбита. Това значи мощна нова фаза на България в Еврозоната, сподели Плевнелиев.

Бях сигурен, че всички в България, които са срещу новата фаза на интеграция на нашата страна в еврозоната на запад, по един или различен метод ще изтърван нервите си, ще се провеждат добре и ще стартират да работят и вие към този момент го виждате, добави Плевнелиев.

Най -голямата неистина, която чухме от Радев, е че се прави каквато и да е промяна във валутния ръб, акцентира Плевнелиев. „ Това, което се случва, е изпускане на нервите.

Обявява се война на държавното управление, с цел да може България да не влезе в еврозоната “, безапелационен е Плевнелиев.

Президентът има това право, одобрявам част от причините на Радев за допустими, драмата е явна - нереформирана прокуратура, нереформираният здравен бранш, демографската рецесия, всичко това е реалност, само че той не е от през вчерашния ден и от през днешния ден.

Ролята на президента е да даде напредък за развиване, разяснява още Плевнелиев и добави: Нека президентът да извика всички тези хора и държавни институции, с цел да работят дружно. Диалогът зависи от президента.

Снемане на доверието е политическо и морално решение на президента. В продължение на 3 година президентът водеше войната си непрекъснато с държавното управление и Народно събрание, най-малко в този момент се знае към този момент, че това е неговата генералска борба. Радев не се усеща добре като президент на България, той не играе тази роля, а и не желае да я играе, съгласно Плевнелиев. Тепърва борбата следва, това е борбата за интеграцията на България в Европейски Съюз, борбата за влизането на България в еврозоната. Ако я изгубим поради Радев, оставаме небогати и постоянно подвластни от ползите на една империя, уточни още Плевнелиев
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР