Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако

...
Президентът Володимир Зеленски заяви в интервю, публикувано вчера, че ако
Коментари Харесай

Зеленски: Без подкрепа от САЩ ще бъдем принудени да отстъпим

Президентът Володимир Зеленски съобщи в изявление, оповестено през вчерашния ден, че в случай че Украйна не получи обещаната военна помощ от Съединени американски щати, блокирана от разногласията в Конгреса, нейните сили ще би трябвало да стартират лека-полека да се изтеглят.

" Ако няма американска поддръжка, това значи, че нямаме противовъздушна защита, нямаме ракети " Пейтриът ", нямаме заглушители за електронна война, нямаме 155-милиметрови артилерийски снаряди ", съобщи Зеленски пред в. " Вашингтон пост ", представен от Българска телеграфна агенция.  " Това значи, че ще се върнем обратно, ще отстъпим, малко по малко, с дребни крачки. Опитваме се да намерим някакъв метод да не отстъпваме ".

Отстъплението на украинците може да бъде належащо, защото в случай че руснаците съумеят да пробият фронтовата линия - постижим резултат при липса на снаряди - " ще могат да се насочат към огромните градове ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън прикани следената от републиканците Камара на представителите на Съединени американски щати да утвърди пакета за военна и финансова помощ, само че ръководителят на Камарата Майк Джонсън отсрочва въпроса от месеци, базирайки се на вътрешни цели. Истинската причина е водачът на консерваторите Доналд Тръмп, който предизборно се пробва да саботира акцията на Байдън и подрежда на най-върлите си почитатели в долната камара да заплашват Джонсън, че ще го смъкват от поста, в случай че сложи за гласоподаване помощта за Украйна.

В телефонен диалог в четвъртък Зеленски се опита да убеди Джонсън, че утвърждението на пакета е жизненоважно. Миналия месец съветските сили превзеха източния град Авдеевка и президентът Байдън упрекна за рухването му блокажа на американската помощ в долната камара.

Все отново има причина за оптимизъм - ръководителят на комисията по външни работи на Камарата на представителите Майкъл Макол увери, че след католическия Великден (31 март) Джонсън ще се опита по някакъв метод да сложи боен пакет за Украйна на гласоподаване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР