Президентът Володимир Зеленски призова над Украйна да бъде наложена забранена

...
Президентът Володимир Зеленски призова над Украйна да бъде наложена забранена
Коментари Харесай

Зеленски: Трябва да се изработят гаранции за сигурността на Украйна

Президентът Володимир Зеленски прикани над Украйна да бъде наложена неразрешена за полети зона, с цел да бъдат спрени съветските самолети. Той разяснява и разновидността, в който Алиансът не одобри странат. " Ако сътрудниците ни не са подготвени да одобряват Украйна в НАТО - тъй като Русия не желае Украйна да бъде в НАТО, би трябвало да се изработят гаранции за сигурността на Украйна ", съобщи той.

Зеленски даде изявление за Ройтерс и Си Ен Ен в строго охранявания държавен комплекс.

Той прикани американския президент Джо Байдън да насочи мощен сигнал по отношение на съветското навлизане в Украйна в годишната си тирада пред Конгреса, която Байдън ще произнесе в 4 часа след среднощ българско време.

Относно затварянето на небето над Украйна, това би ни помогнало. Не става дума за замесване на НАТО във война. Честно казано, всички от дълго време са въвлечени във война и то не от Украйна, а от Русия. В ход е пълномащабна война. Ние сме за разговор, само че би трябвало най-малко да спре бомбардирането на хора. Просто спрете бомбардировките и седнете на масата за договаряния. Ако сътрудниците ни не са подготвени да одобряват Украйна в НАТО - тъй като Русия не желае Украйна да бъде в НАТО, би трябвало да се изработят гаранции за сигурността на Украйна. Това значи да имаме териториална целокупност, да са предпазени границите ни, да имаме специфични връзки с всички наши съседи, да сме в сигурност и това да се подсигурява юридически, съобщи Зеленски.

Днес украинският президент съобщи в телефонен диалог с президента на Съединени американски щати Джо Байдън, че е значимо да се спре " агресорът " Русия допустимо най-скоро.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР