Президентът Володимир Зеленски отново нападна Запада с искания да му

...
Президентът Володимир Зеленски отново нападна Запада с искания да му
Коментари Харесай

Зеленски е бесен! Западът не угажда на исканията му

Президентът Володимир Зеленски още веднъж атакува Запада с претенции да му дадат още оръжия за Украйна, в частност модерни комплекси за противоракетна защита, с цел да отбрани украинските градове. Той направи това в обичайното си вечерно видеообръщение, представено от ДПА.

Украинското управление има извънредно значимата задача до края на годината да бъде в положение да пази страната от съветските ракетни набези, сподели Зеленски, само че добави, че " осъществяването на тази задача зависи освен от нас, само че и от това нашите сътрудници да схванат нашите фундаментални потребности. "

Зеленски съобщи, че от известно време в Киев и доста други градове не е имало писък на сирени за въздушна паника, само че добави: " Не бива да търсите логичност в дейностите на терористи. Руската войска не прави никакви почивки ".

Руската войска има единствено една задача, съобщи украинският президент, " да лишава живота на хората, да сплашва хората - тъй че даже няколко дни без въздушна паника към този момент да се усещат като част от терора ".

Произволните арестувания на жители са станали всеобща процедура в регионите на Украйна под контрола на съветската войска и обвързваните с нея въоръжени групи, документирани са 270 случая, съобщи висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет и разгласи планове за усилване на наблюдението в Украйна, съобщи Ройтерс.

Констатациите се основават на информация от посещаване на наблюдаващи на терен и събеседвания, направени с малко над 500 жертви и очевидци на нарушавания на човешки права, както и на други източници на данни, сподели Бачелет пред Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида в Женева.

" Въпреки рестриктивните мерки в достъпа документирахме 270 случая на случайно задържане и наложително изгубване. Осем от жертвите са открити мъртви ", сподели Бачелет в отчет за ситуацията в Украйна сред 24 февруари и 15 май.

В тирада на същото съвещание украинският заместител външен министър Емине Джапарова упрекна Русия в всеобщи отвличания, в това число на кмета на Херсон Игор Колихаев, и прикани за незабавното и безусловното им освобождение.

Руският пратеник Евгений Устинов съобщи, че отчетът на Бачелет е част от дезинформационна акция против страната му, имаща за цел " да прикрие закононарушенията на режима в Киев ". Москва отхвърля да е нападала съзнателно цивилни след нахлуването си в Украйна на 24 февруари.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР