Президентът Володимир Зеленски каза на САЩ, че Украйна се нуждае

...
Президентът Володимир Зеленски каза на САЩ, че Украйна се нуждае
Коментари Харесай

Пакетът от помощи на САЩ е необходим в рамките на един месец, казва Володимир Зеленски

Президентът Володимир Зеленски сподели на Съединени американски щати, че Украйна се нуждае от помощта от 60 милиарда $, която сега е в невъзможност в Конгреса, в границите на един месец.

Зеленски сподели, че дълго чаканият пакет е за военна, а не за финансова поддръжка и че не е сигурен, че Украйна ще може да откри типовете и количествата оръжия, от които се нуждае, в случай че финансирането не се материализира.

„ Нашата позиция по отношение на бойното поле ще бъде по-слабо [без него] “, сподели Зеленски, говорейки на конференция в Киев в неделя.

Той даде образец с създадените в Съединени американски щати системи за противовъздушна защита Patriot, които са помогнали за отбраната на основни градове от съветски ракети, коства към 1,5 милиарда $ и които Украйна не би могла да си разреши без поддръжката на Съединени американски щати.

Зеленски сподели, че Европа не може да размени Съединени американски щати във връзка с доставките на оръжия, акцентирайки дефицита на континента на системи за противовъздушна защита, макар че сподели, че може да достави повече ракети с гол...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР