Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия е в процес

...
Президентът Владимир Путин заяви днес, че Русия е в процес
Коментари Харесай

Путин: Русия пренасочва търговията и петрола си към страните от БРИКС

Президентът Владимир Путин съобщи през днешния ден, че Русия е в развой на пренасочване на комерсиалния и петролния си експорт към страните от групата на най-големите разрастващи се стопански системи БРИКС на фона на наложените от Запада наказания поради Украйна, съобщи Ройтерс.

Страните от БРИКС са Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка. Западът наложи огромни наказания против Русия, в това число ограничавания на вноса на съветски нефт, откакто Кремъл изпрати войските си в Украйна на 24 февруари. За да се оправи със глобите, Русия се пробва да построи по-близки връзки с Азия и желае да размени пазарите, изгубени в опълчването ѝ против Европейски Съюз и Съединени американски щати.

Във видеообръщение към участниците в " Бизнес конгрес на БРИКС " Путин сподели, че в Русия се разисква увеличение на наличието на китайски коли на съветския пазар, както и отварянето на индийски вериги супермаркети. " На собствен ред наличието на Русия в страните от БРИКС пораства - има видимо нарастване на износа на съветски нефт за Китай и Индия ", добави Путин. По информация от Китайската основна митническа администрация вносът на недопечен нефт от Русия в Китай се е повишил с 55% спрямо година по-рано и е достигнал рекордни равнища през май. Русия е изместила Саудитска Арабия като главния снабдител на Китай, откакто китайските рафинерии са се възползвали от евтините доставки.

Путин също по този начин сподели, че Русия създава различни механизми за интернационалните финансови разплащания дружно с сътрудниците си от БРИКС. " Руската Система за финансови известия е отворена за връзка с банките на страните от БРИКС. Руската система за разплащания Мир уголемява наличието си. Разглеждаме опцията за основаване на интернационална аварийна валута, основана на кошница от валутите на страните от БРИКС ", добави съветският водач.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР