Президентът Владимир Путин не е искрен, когато говори за мирни

...
Президентът Владимир Путин не е искрен, когато говори за мирни
Коментари Харесай

Надушиха плановете на Путин. Какво цели с дипломацията

Президентът Владимир Путин не е откровен, когато приказва за мирни договаряния в този момент, съобщи заместител държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд, представена от Ройтерс.

Третият човек в йерархията на Държавния департамент сподели това след диалози в Киев с президента Володимир Зеленски и други високопоставени представители на украинските управляващи.
-->
Виктория Нюланд посети Украйна в израз на поддръжка, в миг, когато Русия се пробва да унищожи енергийната инфраструктура на страната, отбелязва Ройтерс.

" Дипломацията явно е задачата на всички, само че би трябвало да имате (насреща) сътрудник ", който в действителност желае да договаря. " И е доста ясно, без значение дали става въпрос за офанзивите по енергийната (инфраструктура), реториката на Кремъл или цялостното държание, че (президентът на Русия Владимир) Путин не е откровен или подготвен за това ", сподели Нюланд пред кореспонденти.

В четвъртък президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че е подготвен да беседва с Путин, в случай че съветският му сътрудник е заинтригуван от преустановяване на войната в Украйна. Още на идващия ден обаче Кремъл на процедура отхвърли тази опция, като сподели, че Западът първо би трябвало да признае съветската анексия на четири украински области, отбелязва Ройтерс.

Руската реакция сподели " какъв брой несериозни са те ", сподели по този мотив Нюланд. Тя упрекна Путин, че е извел войната " на ново ниво на безчовечие ", като я е вкарал " във всеки един украински дом, пробвайки се да изгаси осветлението и да спре водата ", в гонене на това, " което не може да реализира на бойното поле ".

Освен с президента Володимир Зеленски, Нюланд се срещна и с началника на неговата канцелария Андрий Ермак, който благодари на Съединените щати за помощта в размер на милиарди долари, която предоставиха на Украйна от началото на войната.

" Украинската победа, в която сме сигурни, ще бъде наша обща победа ", сподели Зеленски на Нюланд.

Говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова реагира бързо на мненията на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси.

" Не е работа на Нюланд да поучава света ", сподели Захарова в " Телеграм " и посочи, че Съединените щати и НАТО са унищожили доста повече енергийни мрежи. Тя напомни офанзивите против Сърбия през 1999 година По данни на НАТО над 70 % от територията на балканската страна е останала без ток, показва Ройтерс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР