Президентът Владимир Путин каза, че решението дали двата сепаратистки района

...
Президентът Владимир Путин каза, че решението дали двата сепаратистки района
Коментари Харесай

Съветът за сигурност посъветва Путин да признае независимоста на ЛНР и ДНР |

Президентът Владимир Путин сподели, че решението дали двата сепаратистки региона в Източна Украйна  - ЛНР и ДНР ще бъдат приети от Русия ще бъде взето през днешния ден. Той сподели това в края на излъчена по малкия екран среща на президентския Съвет за сигурност, по време на която висшите му чиновници приказваха за влошаваща се обстановка в двете самопровъзгласили се републики. Путин акцентира, че Русия обмисля признание на независимостта на двете републики а не тяхното анексиране. В подобен звук бяха и изявленията на останалите участници в съвета. Като всички участници бяха за " за " признаването им.

Директорът на службата за външно разузнаване на Русия Сергей Наришкин сподели, че Русия може даде " финален късмет " на западните си сътрудници да убедят Киев да стартира да извършва Минските договорености, съобщи ТАСС. " В противоположен случай е належащо да бъде взето решението, което се разисква през днешния ден ", добави той. Пуитн го попита какво решение би трябвало да бъде взето през днешния ден. Наришкин наподобява се обърка и сподели, че приказва за присъединението на двете непризанти от никого републики към Руската федерация. А ние не приказваме за това, сподели Путин след което шпионин номер едно на Русия се сконфузи и стартира да заеква. 

Държавната дума също е поискала от съветския президент Владимир Путин да вземе решение за признание на независимостта на двете самопровъзгласили се национални републики, заяви ръководителят на думата Вячеслав Володин.

Признаването на ДНР и ЛНР ще остане единственият ход за Москва, в случай че обстановката в района се развие по отрицателния сюжети и няма никакви признаци, че ще има усъвършенстване, съобщи Дмитрий Медведев, някогашен министър председател и президент на Русия, сега заместник-председател на Съвета по сигурност. " По мое мнение, в случай че обстановката се развива по подобен път и няма никакви признаци за усъвършенстване, то единственият в този случай ход на Русия би бил признание за правосубектността, който подхожда не тези територии, което се намира напълно в компетенциите на президента на страната. Но по тези признаци, които ние сега виждаме, това и обстановка, която по всяка възможност няма да се усъвършенства ", сподели Медведев

Медведев също по този начин припомня, че на територията на двете републики сега живеят към 800 хиляди жители на Русия, а общо 1,2 млн. са поискали поданство. 

" В случая имам поради даже не съветския свят, за който се грижим, оказваме помощ, поддържаме по всевъзможен метод, а жители на Руската федерация. Граждани, които живеят в друга страна. Това са нашите хора ", акцентира Медведев

Медведев показва и две други неща - че съгласно него Донбас действително не е необходим на Украйна, както и че болшинството съветски жители биха подкрепили признаването на двете републики като вярна крачка от страна на Кремъл.

Според Медведев двете територии са се трансформирали в разменна монета със запада за статута на Украйна и точно по тази причина не са нужни на Украйна при актуалното развиване на обстановката.

" Ще бъде мъчно, само че след известно време, с ловко ръководство на обстановката това напрежение, което е в този момент, само че единствено вибрира из страната ни, по този начин или другояче ще стихне ", акцентира зам.-председателят на Съвета за сигурност. Това е урок, който е теоретичен под умелото управлението на президента, сподели Медведев към Владимир Путин.

Руски и интернационалните наблюдаващи комнтират, че признаването на двете формирования ще бъде легитимация за легалното нахлуване на съветските елементи на територията на Украйна. 

За на следващия ден е свикано и съвещание на Съвета на федерацията, който би трябвало да вземе оконачателното решение за признаването. 

Подкрепяните от Русия сепаратисти се борят против украински държавни сили в района от 2014 година По информация от Киев в спора са починали към 15 000 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР