Президентът Румен за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател,

...
Президентът Румен за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател,
Коментари Харесай

ПЪРВО В ПИК TV: Радев връчи мандат на Кирил Петков и му заповяда какви да са приоритетите на правителството - бъдещият премиер го върна изпълнен

Президентът Румен за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, посочен от най-голямата по бройка парламентарна група в 47-ото Народно заседание „ Продължаваме Промяната “. Това е съпредседателят на партията Кирил Петков.

Припомняме, че през вчерашния ден четирите парламентарни групи - Политическа партия, Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ и Демократична България публично подписаха съдружното съглашение, а обособените партии прецизираха и своите претенденти за вицепремиери и министри.
свързани новини17951преди 16 часа
Очаква се на срещата при Петков да показа подготвен проектокабинет, с което мигновено да извърши връчения му мандат.

Най-вероятно моменталното връщане на мандата изпълнен ще значи, че още същия ден президентът ще внесе за гласоподаване проектокабинета в Народното събрание.

По всичко проличава, че държавното управление ще бъде гласувано на изключително съвещание на 47-ото Народно заседание в понеделник.

Румен връчи на водача на Политическа партия Кирил Петков проучвателния за сформиране на държавно управление. Той съобщи, че се надява новото държавно управление да се оправи с корупцията и безаконността и да изхвърли задкулисието от страната.

" Вярвам, че в случай че не съумеете да се справите с това през първите 100 дни, няма по какъв начин борбата да бъде извоювана. Вярвам, че вие ще намерите сили да го сторите. Защото гласът на площада желае правда от вас и от вас и вашите министри зависи да не го разочаровате ", съобщи Радев.

" На добър час! Желая ви триумф в построяването на демократична, свободна и европейска просперираща България ", добави той.

Кирил Петков благодари за доверието и означи, че е почнал смяната на площада преди месеци и от тях зависи да бъде доведено това до край. " Време е нашите млади българи в чужбина да видят България като перспективно място за завръщане. Време е нашите майки и татковци, баби и дядовци да имат тук място за обективни старини. Вярвам, че тези очаквания ще станат действителност. От този миг ние няма да губим ден и час. И се надявам още в понеделник това държавно управление за бъде действителност ", съобщи той.









Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР