Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер.

...
Президентът Румен Радев започна консултации с кандидатите за служебен премиер.
Коментари Харесай

Започнаха срещите за служебен премиер: Росен Желязков, Димитър Радев, Димитър Главчев

Президентът Румен Радев стартира съвещания с претендентите за длъжностен министър председател. Държавният глава може да избира от стеснен лист. 9 са опциите, откакто през вчерашния ден заместник-омбудсманът Елена Чернева Маркова подаде оставка.

Председателят на Народното събрание Росен Желязков, който е измежду благоприятни условия претенденти за длъжностен министър председател, от които президентът може да избира, влезе на среща с президента на " Дондуков " 2. По-късно Желязков си потегли от непряк вход.

За през днешния ден са планувани още две срещи на президента с евентуални претенденти – с шефа на Българска народна банка Димитър Радев и с ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев.

В постройката на президентството към 13.30 часа влезе шефът на Българска народна банка Димитър Радев, който отхвърли коментар и не отговори на въпроса дали ще одобри да стане идващият министър председател.

Следващата среща с Димитър Главчев се чака да е към 14.30 часа през днешния ден.
България отива на следващите предварителни парламентарни избори. Това стана ясно, откакто парламентарнта група на " ИТН " получи и върна незабавно несбъднат третия мандат за сформиране на държавно управление.

Има Такъв Народ върна мандата. Наред е президентът – избор на длъжностен кабинет, след това избор
По-рано водачът на ГЕРБ Бойко Борисов помоли президента да не избира за длъжностен министър председател нито ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, нито ръководителя на Сметнаха палата Димитър Главчев, които са излъчени от ГЕРБ.

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова разяснява, че чака избори 2 в 1. Тя счита, че до конституционна рецесия надали ще се стигне, само че напомни, че с измененията в Конституцията, гласувани от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, има предпоставки за проблеми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР