Президентът Румен Радев взе участие в срещата на върха на

...
Президентът Румен Радев взе участие в срещата на върха на
Коментари Харесай

Президентът: Нуждаем се не само от стратегия как да бъде спряна войната на Русия срещу Украйна

Президентът Румен Радев взе присъединяване в срещата на върха на страните от формата Б9 , която се организира във Варшава , оповестиха от „ Дондуков “ 2. 

„ Нуждаем се освен от всеобхватна тактика по какъв начин да бъде спряна войната на Русия против Украйна, само че и по какъв начин да бъде извоюван мирът по-късно. Фокусът следва да е върху постигането на разумен баланс сред военни, стопански и дипломатически принадлежности. “

Това разгласи държавният по време на присъединяване си в срещата на върха на страните от формата Б9. Във формата за политически разговор, който сплотява страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша , тази година участваха президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг .

 Румен Радев на срещата на върха
Румен Радев на срещата на върха. Снимка: Прессекретариат на президента

Радев акцентира, че продължаващата война на Русия против Украйна усилва опасността за мира, сигурността и стабилността освен на нашия район, а и на цяла Европа. Конфликтът слага на тестване към този момент над година обществените и икономическите системи на европейските страни и постанова търсенето на нови сигурни направления за доставки на енергийни и други запаси за справяне с рецесията.

От основно значение е и по какъв начин ще наподобява Европа след края на военните дейности , в това число и новата архитектурата за сигурност, която ще въздейства върху нашето бъдеще.

„ Чл. 5 от Северноатлантическия контракт подсигурява сигурността на страните членки на НАТО, само че влошената среда за сигурност изисква и действителни дейности за подсилване на националния защитителен потенциал на обособените страни, който да способства за общата сигурност “ , акцентира още Румен Радев.

Държавният глава уточни също по този начин, че България оказва в границите на своите благоприятни условия поддръжка за Украйна и ще продължи да поддържа интернационалните старания в търсенето на стабилно решение на войната.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР