Президентът Румен Радев взе участие в официалното откриване на още

...
Президентът Румен Радев взе участие в официалното откриване на още
Коментари Харесай

Румен Радев застана до още един пилон и издигна знамето

Президентът Румен Радев взе присъединяване в формалното разкриване на още един стълб с българско знаме - този път в Ямбол . Тази вечер той взе участие в гала по издигането на флага, която е израз, по думите на президента, на откровеното предпочитание на хората да отхвърлят възприятието за неизбежност и " че някой различен взема решение вместо нас " . Именно това вижда в пилоните и веещите се флагове президентът Румен Радев.

" Накъдето и да ни отведат ветровете на живота, ще ни свързва една здрава нишка - бяло, зелено, алено ", съобщи предизидентът.

Тържественото издигане на националното знаме бе съпроводено с осъществяването на Гвардейския внушителен духов оркестър и приемане на почетния строй. Церемонията ще приключи с празнична заря.

Идеята за слагането на българския трибагреник на 55-метров стълб на най-високото място в града  е от 2021 година. Българският трибагреник е с размери 11 на 18 метра . Издигането на пилона е по инциатива на управлението на община Ямбол и подкрепено със средства, събрани от дарителска акция.

" Ямбол е първият град в България, който издига националния ни трикольор на такава впечатляваща височина в урбанизирана територия ", написаха от общинската администрация в Ямбол. 

Издигането на пилона и знамето от община Ямбол е обвързвано и с историята - концепцията за основаването на първообраза на националния трикольор принадлежи на българина от Ямбол - Иван Параскевов, а изработването и извезването му е дело на неговата щерка Стилияна Параскевова.

Припомняме, че това лято измежду поляните на Рожен в Родопа планина бе издигнат рекордният стълб от 111 метра с голям байрак от 1110 кв. м, символизиращ територията на България от 111 000 кв. км. Строежът му също бе съпроводен от огромна дарителска акция, в която се включиха по времето на служебния кабинет на Гълъб Донев. 

Днес инспекция на news.bg на уеб страницата на самодейността сподели, че средствата за роженския стълб към момента не са събрани, а и някои донори към този момент са изчезнали от обявата. 
 Подигравки и овации: Най-бедната страна в Европейски Съюз откри най-високия стълб в блока
Подигравки и овации: Най-бедната страна в Европейски Съюз откри най-високия стълб в блока

Национализмът и популизмът са във напредък в България, най-податлива на съветска агитация и дезинформация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР