Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

Без изненади: Радев връчи мандата на Денков, той го върна неизпълнен

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на претендентът за министър-председател на ПП-ДБ Николай Денков, а той го върна незабавно, съобщи кореспондент на " Фокус " .

" Предлагаме учен Денков с втория мандат. Колегите от ГЕРБ-СДС отхвърлиха и във втория мандат. Давам официално досието с ясното схващане, че тя ще бъде върната ", сподели Петков.

" Ще върна мандата несбъднат, защото в Народно събрание няма поддръжка нито за управническата стратегия, която приехме с ГЕРБ-СДС. Няма поддръжка и за промените, които бяха в основата на това ръководство ", сподели от своя страна министър председателят в оставка.

Според Денков страната умишлено е била изпратена към нови предварителни избори. По думите му договарянията сред ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не са се водели всъщност.

" Рязко нараства опцията да получите политически длъжностен кабинет ", сподели президентът, а Кирил Петков бе безапелационен, че няма да вземат участие в диалози за третия мандат. " Молбата ми е да положите старания изборите да бъдат 2 в 1. Нека българския народ да не заплаща 100 млн. в допълнение ", прикани държавания глава.

Радев отвърна, че ще направи всичко допустимо процесът по избора на длъжностен кабинет да не прерастне в конституционна рецесия.

След по този начин стеклите се събития ориста на втория мандат се оказа същата както на първия.

На " Дондуков " 2 с изключение на министър председателят в оставка Денков от ПП-ДБ отидоха Кирил Петков, Даниела Божинова, Христо Иванов и Атанас Атанасов. 

По този метод се минава към процедурата за връчването на третия мандат. Държавният глава ще би трябвало да уточни някоя от партиите из сред Движение за права и свободи, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ, на която да бъде даден третият мандат.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР