Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

ПП-ДБ върнаха неизпълнен втория мандат

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на „ Продължаваме Промяната – Демократична България ”. Папката одобри препоръчаният за министър председател Николай Денков, който обаче я върна незабавно неизпълнена. 
Прочетете още
„ За мое голямо страдание първият мандат беше провален, тъй като сътрудниците от ГЕРБ-СДС не си съблюдаваха ангажимента ”, разяснява съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Припомняме, че първият мандат беше връчен 18 март, а на идващия ден Мария Габриел върна изпълнена директория с имената на министрите. Въпреки това единодушие по тях по този начин и не беше реализирано. Габриел отдръпна декларираното от нея осъществяване на проучвателния мандат за образуване на държавно управление в понеделник. 

На 25 март Народното заседание гласоподава завършек на първия мандат на Мария Габриел за съставяне на държавно управление. Депутатите приеха отхвърли ѝ да бъде министър председател, откакто ръководителят на НС Росен Желязков свика извънредно заседание на Народното събрание.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи в писмо, че от партията му няма да вземат участие в опити за сформиране на държавно управление с втория и третия мандат. То е отговор на офертата, която Атанас Атанасов му насочи по-рано от парламентарната естрада - вторият мандат да е общ и народен, като министър председателят да бъде посочен от ГЕРБ, а министрите да останат същите като в кабинета " Денков ". ПП-ДБ насочиха предлагането по време на дебатите, предшестващи решението на Народното събрание да разгласи първия мандат за несполучлив.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР