Президентът Румен Радев връчи националния флаг на изследователите от 32-рата

...
Президентът Румен Радев връчи националния флаг на изследователите от 32-рата
Коментари Харесай

Румен Радев връчи националния флаг на българските антарктици

Президентът Румен Радев връчи националния байрак на откривателите от 32-рата Българска антарктическа експедиция. 

" Успешна експедиция, имаме вяра във вас и ви пожелаваме да се върнете още веднъж живи и здрави. На добър час! ".

С тези думи президентът Румен Радев се обърна към участниците в 32-рата Българска антарктическа експедиция. Страната ни е измежду страните с принос към международната полярна просвета: 

" Изследването на Белия континент не е волност на учени-ентусиасти. Това е ключът към устойчивото развиване на нашата планета ".

Тазгодишната експедиция е най-богата като наличие на научните стратегии, откакто предходната година военния научно-изследователски транспортен съд " Свети Свети Кирил и Методий " направи първото в морската ни история корабоплаване до ледения континент: 

" Тези нравствени логистични благоприятни условия ни дават и тази вероятност да стартираме работа по нов лабораторен научно-изследователски комплекс. Антарктида от ден на ден се трансформира в континент на мира, където даваме образец, за разлика от доста други елементи на планетата ".

" Изследванията на българските учени на Антарктида способстват за справяне с климатичните промени " - акцентира ръководителят на антарктическата експедиция проф. Христо Пимпирев: 

" Ние не отиваме да покорим един връх и да се върнем. Ние отиваме да затвърдим името на България като полярна нация, като страна, която дружно с още 28 страни ръководи една десета част от нашата планета, тъй като ние там работим за цялото човечество ".

Преди месец към ледения континент за повторно отплава военният научно-изследователски транспортен съд " Свети Свети Кирил и Методий ", който към този момент е на разстояние по-малко от 1000 морски благи от аржентинския град Мара дел Плата ". 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР