Президентът Румен Радев възложи на кандидата за служебен министър-председател Димитър

...
Президентът Румен Радев възложи на кандидата за служебен министър-председател Димитър
Коментари Харесай

Радев възложи на Димитър Главчев да предложи състав на служебно правителство

Президентът Румен Радев разпореди на претендента за длъжностен министър-председател Димитър Главчев да предложи състав на служебно държавно управление.

Кандидатът за длъжностен министър председател Димитър Главчев дойде на „ Дондуков “ 2, където президентът Румен Радев ще му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.
.
Този мандат би трябвало да бъде изпълнен до седем дни, аз ще Ви чакам най-късно идната събота със състав на Министерски съвет. Тогава ще поканя и парламентарните групи за провеждането на наложителните съвещания. Това сподели президентът Румен Радев.

Ще показва състав на държавно управление, равно далечен от всички политически сили -от специалисти, неопетнени, некорумпирани и с положително име в обществото. Това сподели претендентът за длъжностен министър-председател Димитър Главчев, откакто президентът му разпореди да предложи състав на служебно държавно управление.

Това е мъчно решение, само че каква беше алтернативата, защото аз останах финален, който може да осъществя процедурата, алтернативата беше да хвърлим страната в конституционна рецесия с неразбираеми последствия. Те щяха да бъдат доста зле. С отговорност подобавам към написаното в конституцията и ще го извърша, сподели още той.

Ще се върна след седмица, сподели Главчев.

Президентът Румен Радев дефинира през вчерашния ден ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев за претендент за длъжностен министър-председател в осъществяване на чл.99, ал.5 от Конституцията.

След измененията в Конституцията за длъжностен министър председател президентът можеше да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка, ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Президентът организира срещи с ръководителя на 49-ото Народно заседание Росен Желязков, шефа на Българската национална банка Димитър Радев и ръководителя на Сметната палата Димитър Главчев. Срещите продължиха с омбудсмана Диана Ковачева, последваха диалози с подуправителите на Българска народна банка - Петър Чобанов, Радослав Миленков и Андрей Гюров. Процедурата приключи с диалози със заместник-председателите на Сметната палата - Тошко Тодоров и Горица Грънчарова-Кожарева.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР