Президентът Румен Радев узурпира власт със своите изказвания по отношение

...
Президентът Румен Радев узурпира власт със своите изказвания по отношение
Коментари Харесай

Иван Костов побесня! Мощна атака по Радев

" Президентът Румен Радев узурпира власт със своите изявления във връзка с самодейността на Европейската организация за защита да се дават муниции на Украйна ".

Това съобщи пред БНР Иван Костов, министър-председател на България 1997-2001 година, и напомни, че Народното събрание два пъти - един път на 3-ти ноември (с гласовете на 175 депутата - б.р.) и повторно на 9-и декември - задължи държавното управление да даде нужното военно съоръжение на Украйна.
-->
" Радев споделя, че пази суверенна позиция на страната, само че той няма право, тъй като той не е суверена на властта. Той няма право да споделя какво е решил, тъй като суверенът - Народното събрание - е задължило държавното управление.... Дори Радев споделя " в случай че Народното събрание още веднъж призове за доставка на оръжие ", само че Народното събрание не приканва, той взема решение и задължава държавното управление. Правителството не може да откаже да извърши обвързване, което му е вменено от Народното събрание ", посочи той.

" Задълбочаването на нашата интеграция с Европейски Съюз значи ние да изпълняваме решенията на европейските органи, да бъдем солидарни с тях. България е може би една от най-мощните промишлености за произвеждане на снаряди. България има благоприятни условия да освободи запас, а това е свръх запас, да го даде на ВМЗ-Сопот, а той да го изнесе на европейските страни, през които да доближи до Украйна. Много благоприятни условия има, само че тези изявления узурпират власт на президента ", добави Костов.

" Когато Хитлер атакува Москва, някой предложил ли е да се подписа кротичък контракт с него, или е станала огромна коалиция на демократичните страни, които са оказали голяма помощ на нападнатия Съветски съюз, с цел да може да отблъсне врага. Ние сме в същата обстановка. Русия атакува Украйна и се опита да превземе Киев и да завладее Украйна.

Тя продължава да има тези цели и заплашва обществено. Кой от европейските водачи е в положение съществено да огледа своите гласоподаватели в очите и да каже, че предлага на Русия кротичък контракт? Русия е агресорът и тя би трябвало да бъде отблъсната. Толкова е елементарна тази логичност, че единствено човек, който е съветски сътрудник за въздействие, както аз съм определил президента Румен Радев още доста от дълго време, може да си разреши да поддържа.

" Неспособността да се сформира държавно управление към този момент няколко пъти отпъжда гласоподавателите от урните и това понижава общото доверие в политическите партии и те, в тази сложна за тях обстановка, се пробват да запазят твърдите си ядра. Успешните акции нападат периферни гласоподаватели, пробват се да привлекат нови гласоподаватели, до момента в който сега, когато всичко се свива, се пробват да запазят твърдите си ядра. Затова в държанието на партиите има толкоз доста червени линии. Те са, с цел да запазят твърдите си ядра ".

Иван Костов изрече догадка за допустимо държавно управление на така наречен " хартиена коалиция " (ГЕРБ, Българска социалистическа партия и ДПС), без значение коя е политическата групировка, която ще завоюва вота на 2-ри април.

" Ако това нещо се случи, те ще възобновят позициите си в доста от основните институции в страната. Това дава обещание продължаващо надълбоко разделяне в обществото, тъй като по основния въпрос - войната в Украйна - те са на друга позиция ".

Друг вид, съгласно него, е да се потърси огромна коалиция, " за която мнозина анализатори, доближени до ГЕРБ, подмятат в общественото пространство ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР