Президентът Румен Радев участва в традиционния ритуал за запалване на

...
Президентът Румен Радев участва в традиционния ритуал за запалване на
Коментари Харесай

Радев:  Вярвам, че в оставащите дни до края на изпълнената с драматизъм 2022 г. във всеки храм в България, без значение на изповеданието, ще отправим заедно молитва за мир, благоденствие и разбирателство 

Президентът Румен Радев взе участие в обичайния обред за запалване на свещите по случай Ханука

Вярвам, че в оставащите дни до края на изпълнената с драматизъм 2022 година във всеки храм в България, без значение от изповеданието, дружно ще отправим обща молитва за мир, благополучие и съгласие. Това съобщи президентът през днешния ден по случай отбелязването на Празника на светлината – Ханука. В Централната софийска синагога Румен Радев взе участие в обичайния обред за запалване на свещите по случай огромния празник и дружно с второкласника Ава възпламени първата свещ от ритуалния свещник ханукия. На церемонията участва и брачната половинка на президента Десислава Радева. 

Във време на засилващо се опълчване, когато гласът на разсъдъка и хуманизма все по-често е заглушаван от омразата и от грохота на оръжията, посланието на Ханука за вярата за тържеството на светлината, за успеха над злото, за обновлението и вярата ни в утрешния ден, е по-силно от всеки път, акцентира президентът Радев. И добави, че историята нееднократно е потвърдила, че светлината може да си проправя път единствено с нашата грамотност и отговорност. 

В приветствието си към събралите се в синагогата президентът съобщи, че еврейската общественост е неразделна част от нашия народ.  Румен Радев уточни още, че в навечерието на 80-ата годишнина от спасяването на българските евреи не трябва да забравяме, че чудото най-често е човешко дело, а за съвестта няма почивен ден. „ Достойният образец на предците ни задължава ежедневно да препотвърждаваме техния човечен избор, да пренасяме във времето техния образец за безрезервност, отговорност и съпричастност “, добави президентът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР